Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Arsenal jsme se dívali jako malí. Teď ale myslíme na postup, burcuje Provod

Snad půjde ještě o těžšího soupeře, než jakým byl Leicester. Záložník Lukáš Provod přiznává respekt pro slavný Arsenal, to však rozhodně neznamená, že by se spoluhráči nepomýšleli na postup. Přímý přenos utkání Arsenal - Slavia sledujte od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Lukáš Provod
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Darren Staples

Slavia třetí tým anglické ligy Leicester vyřadila po remíze doma a výhře 2:0 venku a nyní narazí na desátý celek Premier League. "Neřekl bych, že nás čeká snadnější soupeř. Možná jejich aktuální forma není taková, jakou měl Leicester. Ale pořád je to tým, který je neuvěřitelný, má neuvěřitelné individuality a skvělé hráče," řekl Provod.

"Myslím si, že rozhodne forma v daném utkání a jednotlivé aspekty zápasu. Rozhodně bych neřekl, že je to slabší soupeř, spíš naopak," doplnil čtyřiadvacetiletý záložník. Věří, že postup nemusí být jen snem, ale i reálnou metou. "Řekl bych, že trochu od obojího. Arsenal je obrovský klub s obrovskou historií. Všichni ho známe a všichni jsme se na něj dívali jako malí," podotkl Provod.

"Na druhou stranu máme za sebou dobré zápasy v Evropě, a kdybychom na postup nemysleli a nekoukali, tak si myslím, že se nedá hrát. Stanovili jsme si cíl, že určitě postoupit chceme. A kdyby se to povedlo, bylo by to z říše snů," dodal Provod.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Arsenal má podle něj především vynikající hráče do ofenzivy. "Myslím si, že těch hrozeb je tam hodně. Podobně jako v zápasu s Leicesterem je celá útočná řada exkluzivní. Lacazette, Aubameyang či Saka, je náročné vybrat jednoho. Myslím si, že pro nás je důležité, abychom hráli jako tým. Abychom si s těmi individualitami, které Arsenal má, pomáhali společně a zastupovali se. Díky tomu tady můžeme uspět," mínil Provod.

Je přesvědčen, že slávisté po náročném programu mají dostatek sil. "Tyhle zápasy jsou pro nás svátky, takže jsme hrozně rádi, že je můžeme hrát. Na to se připravuje o něco lépe než na Brno. Ale od toho jsme placení, abychom výkony podávali ve všech zápasech. Určitě se na zápas s Arsenalem chystá líp. Jsem přesvědčený, že v sobě sílu máme a že to ukážeme na hřišti," prohlásil Provod.

Slávisty po úterním příjezdu do Anglie přivítal na letišti jejich bývalý hráč Tomáš Souček, který působí v jiném londýnském klubu West Hamu. "Pro nás super setkání. Viděli jsme se na reprezentaci, bylo to milé gesto, že se na nás přijel podívat a podpořit nás. Ukázal, jak má Slavii rád, v srdci je to stále kapitán Slavie. My jsme za to jenom rádi a určitě nám bude držet palce," uvedl Provod.

Slavia na půdě Arsenalu už hrála v roce 2007 a utrpěla debakl 0:7, což je dodnes její nejvyšší porážka v pohárech. Tehdejší zápas zažil současný vedoucí mužstva Stanislav Vlček. "Bavili jsme se o tom v šatně. Teď na stadionu jsme si přemítali, jak to vypadalo a před jakou dobou to bylo. Mně bylo v té době 11 let, takže si ten zápas vůbec nepamatuju," dodal Provod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články