Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Mustedanagič potrestal Valešovu minelu a zajistil Dukle vítězství

Praha - Premiérový ligový gól Zinedina Mustedanagiče rozhodl na Julisce duel s Jabloncem. Bosenský talent, který v dejvickém celku hostuje ze Sparty, dorazil ve 2. minutě míč do sítě po zaváhání brankáře Valeše. Pražané na jaře poprvé skórovali a přeskočili svého soupeře v tabulce. Aktuálně jim patří osmé místo, severočeský klub je devátý. 

Fotbalisté Dukly Praha slaví rozhodující gól proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Dukla, která v minulé sezoně deklasovala Jablonec před vlastními příznivci 6:1, se bleskově ujala vedení. Chybující brankář Valeš totiž po 2. minutách neudržel Brandnerův centr a zcela osamocený Mustedanagič nemohl prázdnou klec minout. 

Domácí pokračovali v tlaku a po pěti minutách znovu dostali míč do branky, Brandnerův zásah však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Hosté následně hru vyrovnali, ale dopředu nebyli nebezpeční. Svěřenci kouče Hynka naopak znovu zahrozili na konci první půle, kdy Mustedanagič pálil vedle a Holendův pokus z otočky chytil Valeš.

I druhý poločas začalo aktivněji mužstvo z Julisky. Brandner patičkou těsně minul branku a nepřesně střílel i Mustedanagič. Hosté jakoby nevěděli, co mají hrát a téměř se nedostávali k soupeřově šestnáctce.

Pražané si vytvořili několik náznaků, jenže žádnou akci úspěšně nedotáhli. V 83. minutě neproměnil největší příležitost Jablonce střídající Mihálik, který z voleje vypálil nad břevno. Severočeši tak v lize neporazili Duklu popáté za sebou. 

20. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - FK Jablonec 1:0 (1:0)

Branka: 2. Mustedanagič. Rozhodčí: Matějček - Paták, Pelikán. ŽK: Mustedanagič - Považanec. Diváci: 1458.

Dukla Praha: Rada - Miloševič, Šimůnek, Štetina, Podaný - Bezpalec (82. Smejkal), Mustedanagič (69. Brejcha), Marek Hanousek - Brandner (63. Kušnír), Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.

Jablonec: Valeš - V. Kubista, Pernica, Beneš, Zelený - Pospíšil (46. Trávník), Jiráček - Masopust, Považanec (80. Mehanovič), Matěj Hanousek - Zrelák (65. Mihálik). Trenér: Klucký.

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "My jsme chtěli víc riskovat a dostat to tam dřív i za cenu nějaké nepřesnosti. Přesně toto bylo vidět v začátku zápasu, kdy jsme správně riskovali a byli hodně aktivní. Vypramenila z toho první branka plus další příležitosti. I začátek druhé půle byl takový, jaký jsme si přáli, ale ve zbytku poločasu bylo na klucích hodně vidět, jak je ten výsledek důležitý. Bylo tam trošku míň přesnosti a nedokázali jsme hrát, jak jsme úplně zvyklí a jak umíme. Zápas dopadl vítězně, což je pro nás obrovsky důležité. Ve finále jsme se třemi body spokojeni, s hrou už míň. Ale když vezmu šance soupeře, tak neměl prakticky žádnou."

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Bohužel jsme si po naší hrubé dvojchybě obránce a brankáře hned v úvodu utkání nechali vstřelit branku. Potom nám dlouho trvalo, než jsme se dostali do utkání. Směrem dopředu jsme v první půli téměř nic nevytvořili. Samozřejmě jsme si o půli všechno vyříkali, ve druhé půli jsme se zlepšili, ale stejně je na mužstvu hodně cítit, jak nám schází vepředu Martin Doležal, který je po operaci kolena. I když tam střídáme hráče, tak se nedostáváme lehce do šancí. Musíme pracovat na dalších variantách směrem dopředu. Pro diváky to asi nebylo moc hezké utkání. Na žádné straně nebyly vyložené šance. Asi domácí zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články