Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Musíme využít domácí podpory, burcuje trenér Kosova. Češi se ale nechtějí nechat rozhodit

Kosovský tým bude spoléhat na bouřlivou atmosféru na stadionu v Prištině, čeští fotbalisté se domácími příznivci nebudou chtít nechat rozhodit. Trenér Kosova Bernard Challandes považuje právě podporu publika za klíčovou pro stěžejní zápas kvalifikace ME. Jak dopadne duel Kosova a Česka? Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz v sobotu od 14:30.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"S hráči jsem hodně mluvil o psychice. Bude strašně důležité, s jak nastavenou hlavou do zápasu půjdeme, nebude to jen o taktice. Musíme hrát jako blázni a ukázat vášeň. Budeme mít v hledišti třináct tisíc fanoušků a je potřeba využít na maximum jejich podporu. Myslím, že psychika bude nejdůležitějším faktorem," řekl Challandes.

Kosované ztrácejí z třetího místa bod. V případě výhry by poskočili na druhou příčku. "Češi jsou favoritem, to si nebudeme nic nalhávat. Chybí nám řada hráčů, což je pro naši reprezentaci obzvlášť bolavé. Můžeme naříkat, bědovat, nebo se snažit najít řešení. Musíme je nahradit týmovým pojetím a na český tým něco vymyslet," řekl osmašedesátiletý Švýcar.

"Víme, že jsme hodně oslabeni, ale nesmíme si to pouštět do hlavy. Za každé situace musíme myslet na to, abychom získali tři body. Je důležité vstřelit první gól. Víme, že Česká republika je silný tým a favorit. Ale dlouho jsme její hru studovali a našli tam slabiny," dodal obránce Mërgim Vojvoda.

"Každý zápas kvalifikace je za tři body. Teď je to možná pikantní, že jsme se soupeřem od sebe o bod. Buď jim o kousek utečeme, nebo oni nás mohou přeskočit, nebo to zůstane. My se budeme snažit, abychom byli úspěšnější a vyhráli jsme. Až po konci kvalifikace si vyhodnotíme, jak to bylo důležité," řekl trenér Česka Jaroslav Šilhavý.

Kosovu chybí pět hráčů v čele s nejlepším střelcem Arberem Zenelim a Milotem Rashicou, podle Šilhavého to ale neznamená, že by kvůli tomu byl český tým favoritem. "Samozřejmě ty hráče známe, jsou výborní. Asi týmu chybět budou, doteď hráli v základu. Ale musím říct, že hráči, kteří nastupovali za ně, jsou neméně silní. Vnímali jsme i informace z domácího tábora, že jsou slabí, že jsme favorit. Ale tím se určitě nenecháme ukolébat," řekl.

"Tým Kosova je silný, což ukázal v posledních zápasech. Určitě ho plně respektujeme. Jak jsem říkal už na začátku kvalifikace, ukazuje se, že čtyři týmy za Anglií jsou vyrovnané a o druhé místo se poperou všichni včetně Kosova. My se budeme snažit zvítězit a jestli v roli favorita, nebo ne, to je celkem jedno," uvedl Šilhavý.

Na jeho svěřence v sobotu čeká bouřlivá atmosféra vyprodaného stadionu pro 13 500 diváků. "Už se mě ptali i v Praze, jestli se nebojíme té atmosféry, tady těch diváků, že jsou divocí. Já zatím nic takového nezaznamenal. Kabina je velmi pěkná, stadion také. Byl tu (asistent) Tomáš Galásek, když Kosovo hrálo s Bulharskem, a nic se nedělo. Je to jen dobře, když je plný stadion, pomůže to oběma týmům. I když domácí budou mít navrch," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články