Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Musíme poslouchat Zemana a dostaneme se z tunelu, burcuje Totti

Řím - Fotbalisté AS Řím zatím pod vedením trenéra Zdeňka Zemana zažívají sezonu jako na houpačce. Dokázali například porazit 3:1 silný Inter Milán, pak ale inkasovali debakl 1:4 od Juventusu a nyní mají za sebou dvě ligové porážky. Kapitán týmu Francesco Totti burcuje, že je na hráčích, aby převedli do praxe Zemanovy myšlenky.

Francesco Totti
zdroj: isifa/EPA autor: LUCIANO ROSSI

Český kouč Zeman se ujal AS Řím podruhé v kariéře letos v létě a i tentokrát dokazuje svou touhu po útočném fotbalu. Jeho svěřenci v deseti kolech nastříleli 22 gólů a jsou tak spolu s vedoucím Juventusem nejofenzivnějším mužstvem v lize, zároveň však nejvíce inkasovali (19).

Po středeční porážce 2:3 v Parmě je AS Řím v tabulce sedmý. Tato sezona možná rozhodne, zda kariéra pětašedesátiletého Zemana a jeho oblíbeného systému 4-3-3 vyšumí, nebo zda bude český rodák oslavován jako největší propagátor ofenzivního fotbalu v Itálii.

Zdeněk Zeman:

"Stále zdůrazňuju, že máme skvělý tým. Pouze platíme za to, že nehrajeme dobře celých 90 minut. S trochou štěstí a především víry dokážeme, že víme, jak hrát fotbal."

Podle dlouholetého lídra týmu Tottiho je důležité především to, aby hráči přenesli Zemanovy nápady z tréninku do praxe. "Musíme zůstat jednotní. V současnosti se nám daří dělat jen polovinu z toho, co po nás kouč chce, a proto nemáme výsledky," řekl mistr světa z roku 2006.

"Záleží to jen na nás. Naším cílem je třetí místo. Nemůžu říkat, že si jdeme pro titul, protože Juventus je o tolik lepší. Ale už nechci další přechodnou sezonu, z toho jsem unavený," řekl Totti s narážkou na působení předchozího kouče Luise Henriqueho, které nebylo příliš úspěšné. "Musíme poslouchat Zemana a z tohohle tunelu se dostaneme," dodal šestatřicetiletý útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články