Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Musíme bezpodmínečně zvítězit, řekl Kopic před odvetou s Astrou

Bukurešť – V nepříliš výhodné pozici odcestovali fotbalisté Viktorie Plzeň do rumunské metropole Bukurešti, kde ve čtvrtek od 19:00 nastoupí proti Astře Giurgiu. Záložník Jan Kopic si důležitost utkání 4. kola základní skupiny Evropské ligy uvědomuje a burcuje spoluhráče k úspěchu. Západočeši jsou po třech duelech na chvostu tabulky se ziskem dvou bodů.  

Jan Kopic
zdroj: FCVP autor: Ladislav Nussbauer

Po minulé domácí porážce 1:2 mají hráči úřadujícího českého mistra svému soupeři co vracet. Další bodová ztráta by jim postupové šance před zbývajícími duely s Austrií Vídeň a AS Řím minimalizovala.

"Čeká nás zápas, v němž musíme bezpodmínečně zvítězit, abychom si udrželi šanci bojovat o účast ve vyřazovací části. Bohužel jsme ten poslední zápas s Astrou, který byl hodně důležitý, doma nezvládli. Ale pořád máme naději na postup a jedeme se tam o ni poprat," řekl Kopic před odletem do Rumunska.

Nejen o dalším kole Evropské ligy byla řeč v novém dílu Fotbal Fokus podcastu:

Rád by se spoluhráči ukončil šňůru dvanácti utkání bez vítězství v evropských pohárech. "Už je těch zápasů bez výhry dost, ale určitě to chceme zlomit. Teď je na to pravý čas," prohlásil šestadvacetiletý Kopic.

Čtvrteční duel se odehraje na národním stadionu v Bukurešti, protože trávník v Giurgiu byl označen za nevyhovující. Nejmodernější rumunská aréna pro 55 tisíc diváků, která v roce 2012 hostila finále EL, však zřejmě bude z velké části prázdná.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odletěla do Rumunska bojovat o postupovou naději

"Je to velký stadion a asi tam moc lidí nepřijde. Atmosféra nebude moc dobrá, ale to nás nesmí zaskočit. My tam jedeme hrát náš fotbal. Musíme se určitě venku zlepšit, protože tam zatím v domácí soutěži ani v Evropské lize nepodáváme dobré výkony," zakončil bývalý hráč Jihlavy nebo Jablonce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články