Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Musím se s tím vším vyrovnat, říká Straka

Praha - Nový kouč Slavie František Straka připustil, že si od svých svěřenců představoval na Žižkově lepší výkon. "Jsme hodně hodně zklamaní. Předsevzali jsme si víc, než jsme ukázali. Hlavně v prvním poločase to z naší strany nebylo dobré, hráli jsme velmi nepřesně a byli málo důrazní. I když měl Blažek první šanci, pak jsme se k ničemu nedostávali a udělali jsme hlavně velkou chybu při tom gólu," řekl Straka po porážce 0:1.

František Straka na lavičce Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Druhý poločas byl sice podle něj lepší, ale Slavia i přes zvýšený tlak vyrovnat nedokázala. "V druhé půli jsme se zlepšili, snažili jsme se hrát po stranách, ale žádnou velkou tutovku jsme neměli. To je k zamyšlení. Musíme se do dalšího zápasu zlepšit," uvedl Straka. Nechtěl spekulovat, zda výkon týmu ovlivnily protesty fanoušků proti jeho nástupu na slávistickou lavičku. Zdůraznil, že je připraven bojovat dál.

"Nechci spekulovat, co by bylo, kdyby to nebylo. Každopádně to bylo a není to pro nás všechny jednoduché. Co jsem zažil poslední dny, tak to je celkem husté. Ale jsem připravený bojovat dál. Důležité bude, aby ten tým šel za mnou, abychom táhli za jeden provaz. Věřím, že společně vše obrátíme," prohlásil Straka. "S mančaftem budeme dál pracovat tak, aby co nejdříve zvedl hlavy. Všichni cítíme frustraci a zklamání, musí to být mnohem lepší. Jsou to věci, které samozřejmě bolí, musím se s tím vyrovnat, to se nedá nic dělat."

Sám trenér Straka s vědomím napjaté atmosféry kolem své osoby tlumil obvykle hlasité a aktivní koučování a po většinu utkání jen seděl na lavičce. O jeho bezpečnost se na střídačce starala ochranka. "Já chtěl jít kolikrát ven, ale měl jsem kolem dva bodyguardy, kteří se starali o to, abych moc nevybíhal. Je pravda, že je to pro nás trenéry netypické, na druhou stranu jsem aspoň cítil v určitých situacích jistotu. Máte situace, kdy stačí verbální pokyny, a to byl dneska ten případ," řekl Straka novinářům po utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Františka Straky

Pulpit byl po zápase spokojen

Žižkovský kouč Martin Pulpit si zisk tří bodů pochvaloval. "Vzhledem k postavení v tabulce a našemu bodovému zisku jsme to považovali za poměrně důležité utkání. Myslím, že nám vyšlo rozestavení 4-1-4-1 a troufám si tvrdit, že s výjimkou 15 až 20 minut jsme byli agresivnější a silnější v osobních soubojích. To rozhodlo o výhře a pak samozřejmě také zákrok Vaclíka v druhém poločase," uvedl Pulpit.

Věří, že Žižkov naváže na dnešní výkon v příštím kole v Plzni. "Hráči podali velmi dobrý výkon s nasazením a možná se k nám trošku přiklonilo také štěstíčko, které jsme v minulých zápasech neměli. Tři body bereme a chtěli bychom se takhle předvést na hřišti Plzně a urvat tam minimálně bod," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články