Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Murphyho zákon, řekl po další prohře fotbalistů United Van Gaal

Londýn - Za prohru Manchesteru United s Midtjyllandem v Evropské lize, u které byli na vítězné straně i čeští fotbalisté Václav Kadlec s Filipem Novákem, může podle trenéra anglického celku Louise van Gaala smůla a Murphyho zákony.

Zklamaný Louis van Gaal
zdroj: ČTK/PA autor: Mike Egerton

Černý večer pro hostující celek ve čtvrtek odstartovala už rozcvička, při které se zranil brankář David de Gea, a chytat tak musel náhradník Sergio Romero. Podle Van Gaala to potvrdilo, že když se nedaří, tak co se může pokazit, tak se pokazí. "Myslím, že se tomu říká Murphyho zákon," řekl nizozemský kouč v rozhovoru pro BT Sport.
 
"De Gea se zranil pět minut před zápasem a něco takového se na psychice týmu musí projevit," uvedl Van Gaal. "Začali jsme špatně, v první čtvrthodině jsme byli opravdu špatní. Pak jsme se zvedli, měli jsme nějaké šance, ale po přestávce byl Midtjylland opět lepší. Měli všechny odražené míče," přidal.
 
Romero v úvodu předvedl dva skvělé zákroky, vychytal mimo jiné i Kadlecovo sólo, po kterém se United dostali z protiútoku díky Memphisi Depayovi do vedení. Náskok však neudrželi a domácí po zásazích Pioneho Sista a Paula Onuachua otočili skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Midtjylland - Manchester United

"Je to splněný sen. Když jsem vystřelil, bylo to, jako by se čas na chvíli zastavil," řekl Onuachu. "Tohle si člověk nepředstaví ani v těch nejdivočejších snech. V kabině to bylo fantastické. Ještě nás čeká odveta na Old Trafford, ale i tam si to musíme pořádně užít," dodal.
 
Opět tak zesílila kritika, které Van Gaal čelí kvůli špatným výsledkům a předváděné hře United. List Manchester Evening News dokonce po prohře v Dánsku vyzval vedení klubu k okamžitému odvolání trenéra. "Po otřesném zápase se Southamptonem jsme psali, že co je moc, to je moc. A pak přišla ostuda v Dánsku. Dejte fanouškům i Van Gaalovi ránu z milosti," napsal deník.
 
"Fanoušci mají právo kritizovat, zejména po druhém poločase. Ale není to o přístupu, všichni hráči makají naplno. Prostě jsme se nedostávali k odraženým míčům. To je moje analýza," prohlásil Van Gaal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články