Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Můj čtvrtý, ale nejcennější titul, zářil Krejčí. Brzký triumf ho překvapil

Plzeň – S tričkem a kšiltovkou pro mistra ligy si plácal s fanoušky a rozdával úsměvy na všechny strany. Na trenérovi Plzně Karlu Krejčím bylo znát, jak si triumf v nejvyšší soutěži užívá. Sám ho označil za nejcennější v kariéře. Zároveň však přiznal, že když Viktorii ve čtvrtém kole s mankem pětí bodů na Spartu přebíral, nevěřil by, že Západočeši budou po 27. kole a rekordní šňůře šestnácti výher s předstihem slavit.

Trenér Plzně Karel Krejčí slaví s fanoušky zisk mistrovského titulu
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Krečí za nejdůležitější momenty, které nastartovaly plzeňskou mistrovskou jízdu, označil jedinou prohru v nejvyšší soutěži pod jeho vedením v říjnu v Brně a následný souboj s letenským rivalem, který Západočeši navzdory více než poločas trvajícímu oslabení vyhráli 2:1.

"Dostali jsme trošku přes hubu v Brně. Vyčítal jsem si, že jsme zůstali po zápase (Evropské ligy) ve Vídni na Moravě, asi bylo lepší odcestovat domů. Brno jsme nezvládli a dostali jsme facku v pravou chvíli. Zlomový moment byl hned následující zápas se Spartou, kdy jsme šli do deseti a porazili je. To kluky nakoplo k tomu, že jsme pak udělali šňůru do konce podzimu," řekl sedmačtyřicetiletý Krejčí.

Plzeň od jeho nástupu vyhrála 22 z 23 ligových utkání a šňůrou šestnácti výher překonala rekord soutěže. "Jsem šťastný, dojatý a pyšný na tým, jakým způsobem jsme ligou prošli. Asi si to uvědomíme později. Kdyby mi to někdo řekl na začátku sezony, nevěřil bych tomu," připustil Krejčí.

Viktoria získala čtvrtý titul za posledních šest sezon, zatímco Sparta za tu dobu slavila jen jednou. "Samozřejmě pro fanoušky Plzně a celý region je to ohromný úspěch. Všichni vnímáme velkou rivalitu mezi Plzní a Spartou. Sparta s tím kádrem, rozpočtem a zázemím asi není úplně spokojená s druhým místem. Sparta byla v této sezoně velice kvalitní, šel z ní strach a vážíme si toho, že jsme nad ní získali titul," uvedl.

"Neřekl bych, že Sparta ztrácela moc bodů, ale měla smůlu, že my jsme vyhrávali a utekli jí. Na Spartě se asi podepsal ten náročný program, kvůli těm zraněním možná vypadla trochu z rytmu," doplnil Krejčí.

Plzeň dokázala zvládat i zápasy, v nichž se jí herně tolik nedařilo, například v úvodu jara. "V začátku jarní části jsem přemýšlel o tom, proč herní výkony nebyly ideální. Jde o to, abyste zvládali bodovat, i když se tolik nedaří. My jsme to zvládali hlavně tou týmovou soudržností. Zhruba od zápasu s Bohemians už hrajeme velmi dobrý fotbal, soupeře jsme přehrávali. A na Spartě jsme ukázali, že mužstvo má pořád obrovskou kvalitu," připomněl Krejčí výhru 3:0 na Letné v minulém kole.

Jedinou kaňkou plzeňské sezony bylo vyřazení v základní skupině Evropské ligy. "Podzim v Evropské lize mi trochu otevřel oči. Musel jsem do toho sáhnout a někteří zkušení hráči z toho vypadli. Ale dalo se to dohromady. Nehrajeme možná takový fotbal jako za Pavla Horvátha, kdy jsme soupeře ještě víc přehrávali a dávali víc branek. Na druhou stranu ale naskočila spousta nových hráčů - Baránek, Matějů, Hejda. Jsem přesvědčený, že bychom na jaře hráli důstojnější roli i v té Evropě, momentálně s Rapidem bychom sehráli určitě lepší zápas," mínil Krejčí.

Získaný titul staví v kariéře nejvýš. "Každý titul je příjemný, já tady mám už čtvrtý, protože do toho počítám i ten dorostenecký, ale tento je určitě nejcennější, protože je první v pozici hlavního trenéra, který má velikou zodpovědnost za celý klub a má vše na hrbu," doplnil někdejší plzeňský asistent Pavla Vrby, jemuž nyní pomáhá i v reprezentaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články