Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Muamba stále bojuje o život, příštích 24 hodin bude klíčových

Londýn - Anglický fotbalista Fabrice Muamba, který kvůli srdeční zástavě zkolaboval v sobotním čtvrtfinále Anglického poháru s Tottenhamem, je v kritickém stavu na jednotce intenzívní péče. Podle prohlášení trenéra Owena Coyla čeká třiadvacetiletého záložníka Boltonu klíčových 24 hodin v boji o život.

Fabrice Muamba
zdroj: AP autor: Matt Dunham

"Je to velmi vážné, nemá cenu si nic nalhávat. Když dá Bůh, tak se z toho dostane," řekl dnes ráno před londýnskou nemocnicí Chest Hospital Coyle televizní stanici Sky Sports. "Následujících čtyřiadvacet hodin bude pro něj naprosto klíčových," dodal kouč. "Doufejme, že když se budou všichni silně modlit, Fabricovi to pomůže k uzdravení," uvedl Coyle.

Bývalý hráč anglické jednadvacítky Muamba zkolaboval za stavu 1:1 ve 41. minutě sobotního zápasu a několik minut nedýchal. Přivolaní záchranáři k jeho oživování přímo na hřišti použili defibrilátor a dýchání z úst do úst. V úsilí pokračovali i při následném převozu do nemocnice.

Klub po nešťastné události zaplavily zprávy fanoušků i osobností s přáním brzkého Muambova uzdravení. Vzkaz poslali například i prezident FIFA Sepp Blatter či záložník Andrea Pirlo z Juventusu Turín, který Muambovi věnoval sobotní výhru 5:0 nad Fiorentinou v italské lize. "Naše góly patří Fabrici Muambovi, který bojuje o život. Jsme s ním a snad se brzy uzdraví," řekl mistr světa z roku 2006. "Jsem v šoku. V tuhle těžkou chvíli jsou moje myšlenky s jeho rodinou, blízkými a klubem," uvedl Blatter. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články