Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Muamba je po kolapsu v kritickém stavu

Londýn - Čtvrtfinálový zápas Anglického poháru mezi Tottenhamem a Boltonem byl předčasně ukončen po kolapsu boltonského záložníka Fabrice Muamby. Lékaři přímo na hřišti bojovali o život třiadvacetiletého hráče deset minut poté, co se poblíž středového kruhu bez kontaktu s jiným hráčem zhroutil a přestal dýchat. Podle vyjádření týmu se nachází v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče.

Bezvládně ležící Muamba
zdroj: YouTube

Bývalý hráč anglické jednadvacítky zkolaboval za stavu 1:1 ve 41. minutě zápasu. Přivolaní záchranáři k jeho oživování přímo na hřišti použili defibrilátor a dýchání z úst do úst. V úsilí pokračovali i při následném převozu do nemocnice. Za bývalým hráčem Arsenalu a Birminghamu odcestovali do nemocnice i trenér Owen Coyle a útočník Kevin Davies. Informace agentury Reuters, která s odvoláním na televizi Sky Sports uvedla, že Muambův stav je stabilní, vzápětí vyvrátil klub ve svém prohlášení.

"Modlíme se za Fabrice Muambu, myšlenkami jsme u něj a jeho rodiny. Je to skvělý člověk," uvedla Fotbalová asociace. "Je to hrozné, co se mu během zápasu stalo, všichni se za něj modlíme," sdělil Rafael van der Vaart z Tottenhamu´.

V dalším čtvrtfinále nevstoupil vydařeně trenér David Moyes do svého jedenáctého roku na lavičce fotbalistů Evertonu. Jeho svěřenci remizovali ve čtvrtfinále Anglického poháru doma se Sunderlandem 1:1 a čeká je odveta na hřišti soupeře.



Moyes přišel do liverpoolského týmu v roce 2002 a debutoval 16. března vítězstvím nad Fulhamem. S týmem dosud nezískal žádnou významnou trofej, nejblíže tomu byl v roce 2009 v Anglickém poháru, avšak ve finále Everton podlehl Chelsea.

K postupu do semifinále stejné soutěže dnes nevykročil nejlépe, jeho tým se Sunderlandem po ráně z kopačky Phillipa Bardsleyho ztrácel už ve 12. minutě. Za jedenáct minut dokázal hlavičkou srovnat Tim Cahill, jenže další gól už Everton i přes převahu nepřidal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články