Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zastaví Chorvaté rozjetou Anglii? Albion chce do finále po 52 letech

Po úvodním semifinále je na řadě druhý duel mezi Chorvatskem a Anglií. Balkánský celek vyhlíží premiérový postup do souboje o titul, Albion chce navázat na zlatý domácí šampionát z roku 1966. Zatímco Angličané porazili v posledním utkání Švédsko 2:0, Chorvaté přešli přes Rusko až po penaltách. Přímý přenos utkání Chorvatsko – Anglie sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 19:30.

Fotbalisté Anglie
zdroj: Reuters autor: MAX ROSSI

Chorvatsko – Anglie (20:00, Moskva – Lužniki)

Anglie v osmifinále zlomila prokletí pokutových kopů a vyřadila Kolumbii, ve čtvrtfinále pak porazila Švédsko 2:0. Chorvatsko na turnaji postoupilo po penaltovém rozstřelu dokonce dvakrát, když v osmifinále zdolalo Dánsko a ve čtvrtfinále i domácí Rusko.

"Chorvati nejsou v semifinále bezdůvodně a je třeba se na ně dobře připravit. Luka Modrič je fantastický záložník a také na dalších postech mají kvalitní hráče. Ale musíme se koncentrovat víc na sebe než na soupeře," uvedl anglický záložník Ashley Young.

Fotbal fokus podcast: Kdo ovládne MS a změní Ronaldův přestup italský fotbal?

Podle trenéra Garetha Southgatea pro jeho hráče nebude výhoda, že ve čtvrtfinále oproti soupeři odehráli jenom 90 minut. "Každý tým v semifinále mistrovství světa najde energii a motivaci. Nezvítězíme jen proto, že Chorvatsko před třemi dny bylo na hřišti o půl hodiny déle než my. Musíme vyhrát tak, že budeme prostě lepší," upozornil kouč, jehož mužstvo v posledním semifinále MS před 28 lety podlehlo Německu.

Chorvaté ze sedmi vzájemných zápasů vyhráli jen dvakrát v kvalifikaci o Euro 2008, kam se Angličané překvapivě nedostali. Poslední dva zápasy jasně ovládl ostrovní výběr při celkovém skóre 9:2. Na světovém šampionátu se protivníci utkají poprvé, ve skupině ME 2004 Angličané zvítězili 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Anglie

"Jsme šťastní, že jsme mezi čtyřmi nejlepšími týmy světa. Anglii respektujeme. Jsme trochu znepokojení, protože mají skvělý a nadějný tým. Bude to těžký soupeř, ale věříme, že nejsou lepší než my," prohlásil chorvatský kouč Dalič.

Chorvaté mohou vylepšit své dosud nejúspěšnější mistrovství světa z roku 1998, na kterém prohráli v semifinále s domácí Francií a v zápase o bronz zdolali Nizozemsko. "Dlouho jsme na tohle v Chorvatsku čekali. Náš cíl je velmi blízko a na hřišti necháme poslední kapku potu, abychom ho splnili," upozornil útočník Mario Mandžukič.

Je nám líto, video expirovalo.
Anglie i Chorvatsko sní o finále

Předpokládané sestavy:

Chorvatsko: Subašič - Čorluka, Lovren, Vida, Strinič - Rakitič, Brozovič - Rebič, Modrič, Perišič - Mandžukič.

Anglie: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young - Sterling, Kane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články