Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Video nemění fotbal, ale čistí ho. Šampionát je nejlepším MS v dějinách, tvrdí Infantino

Světový šampionát míří do finiše a předseda FIFA Gianni Infantino má už jasno. Turnaj v Rusku považuje za nejlepší MS všech dob. Italský funkcionář dva dny před finále poděkoval hostitelům turnaje a také ocenil, jak fungovali videorozhodčí.

Gianni Infantino
zdroj: Reuters

"Už několik let tvrdím, že tohle bude nejlepší mistrovství světa v dějinách, a dnes jsem o tom přesvědčený ještě víc," řekl Infantino.

Podle šéfa FIFA byly ruské stadiony zaplněné z 98 procent, celkem sedm milionů fanoušků navštívilo festivaly v hostitelských městech a tři miliardy lidí po celém světě sledovaly zápasy MS v televizi. Nedělní finále mezi Francií a Chorvatskem by si podle odhadů měla pustit asi miliarda diváků.

"Chtěl bych poděkovat ruskému lidu. Z Ruska, jehož národní tým se probojoval až do čtvrtfinále, se stal opravdový fotbalový národ," konstatoval osmačtyřicetiletý Infantino.

Ocenil také práci videorozhodčích, kteří měli na 21. vydání světového šampionátu premiéru. "Video nemění fotbal, ale čistí ho. Dělá ho upřímnějším i transparentnějším a pomáhá sudím ke správným rozhodnutím. Góly z ofsajdu ve fotbale skončily, alespoň v přítomnosti videorozhodčího," prohlásil Infantino.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články