Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ve francouzské nominaci chybí zraněný Payet

V konečné nominaci Francie na světový šampionát chybí zraněný záložník Marseille Dimitri Payet. Hráč, který na předloňském Euru pomohl francouzskému týmu ke stříbrným medailím, si obnovil svalové zranění při středečním finále Evropské ligy s Atléticem Madrid.

Dimitri Payet
zdroj: ČTK/ABACA autor: Gouhier Nicolas

"Byl vážným kandidátem na místo v konečné nominaci, ale jeho zranění si obvykle vyžádá třítýdenní pauzu. Navíc tam bylo jisté riziko, že se může znovu zranit," řekl trenér Didier Deschamps.

Do třiadvacetičlenného výběru se nevešli ani útočníci Alexandre Lacazette z Arsenalu a Anthony Martial z Manchesteru United, kteří jsou pouze mezi náhradníky. Ani tam se nedostal další forvard Karim Benzema z Realu Madrid.

Francouzi se na ruském šampionátu v základní skupině C utkají s Austrálií, Peru a Dánskem. Ještě předtím mistři světa z roku 1998 v přípravných utkáních vyzvou Irsko, Itálii a USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Do francouzské nominace se nevešel Payet

Konečná nominace Francie na MS:

Brankáři: Alphonse Areola (PSG), Hugo Lloris (Tottenham/Angl.), Steve Mandanda (Marseille).

Obránci: Lucas Hernández (Atlético Madrid/Šp.), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Mendy (Manchester City/Angl.), Benjamin Pavard (Stuttgart/Něm.), Adil Rami (Marseille), Djibril Sidibé (Monako), Samuel Umtiti (Barcelona/Šp.) Raphaël Varane (Real Madrid/Šp.).

Záložníci: N'Golo Kanté (Chelsea/Angl.), Thomas Lemar (Monako), Blaise Matuidi (Juventus/It.), Steven N'Zonzi (Sevilla/Šp.), Paul Pogba (Manchester United/Angl.), Corentin Tolisso (Bayern/Něm.).

Útočníci: Ousmane Dembélé (Barcelona/Šp.), Nabil Fekir (Lyon), Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Šp.), Olivier Giroud (Chelsea/Angl.), Kylian Mbappé (PSG), Florian Thauvin (Marseille).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články