Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Anglie Southgate: Jdeme si pro medaile, ale Belgie bude hladová

V závěrečném utkání skupiny G už na sebe na letošním mistrovství světa tyhle dva celky narazily. Anglie a Belgie. Z vítězství 1:0 se nakonec radoval tým Roberta Martíneze. Teď před oběma mužstvy stojí další bitva, jenže daleko těžší. Kdo si nakonec z Ruska odveze bronz? Trenér Angličanů Gareth Southgate věří, že duel dovede do zdárného konce. "I když jsou to teď pro nás těžké dny," přiznal. Utkání sledujte v sobotu živě od 15:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Gareth Southgate s Fabianem Delphem před utkáním s Belgií
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

Anglii proteklo finále v semifinálovém zápasu s Chorvatskem (1:2) mezi prsty. "Byli jsme od něj dvacet minut. A pak v prodloužení deset minut od penalt," prohlásil Southgate, na němž bylo v tu chvíli vidět, jak moc ho nepostup do nedělního utkání proti Francii mrzí. "Byli jsme tak blízko, jak jsem si ani nikdy nedokázal představit," doplnil.

"Do Petrohradu jsme se vrátili brzy ráno, emočně je to pro nás náročné," pokračoval. Anglie si pak dopoledne odbyla trénink v Zelenogorsku, asi hodinu jízdy autem od druhého největšího ruského města.

"Hráči pracují s potěšením. Chceme ten turnaj zakončit dobře," zdůraznil Southgate, na němž teď je vybrat základní jedenáctku. "Hrát chce každý. A my to musíme rozhodnout. Ale někdy to pro někoho nemusí být úplně dobré, pokud tam není vidět energie," dodal.

"Stejná jedenáctka jako na začátku to nebude, ale chceme udělat co nejméně změn, jak jen to bude možné. Chceme vyhrát medaili, což je pro nás obrovská motivace," řekl sedmačtyřicetiletý Southgate.

Ten téměř jistě bude postrádat obránce Tottenhamu Kierana Trippiera, který právě v utkání s Chorvatskem vstřelil už v páté minutě jediný gól Anglie. Otazník pak visí nad účastí Ashleyho Younga z Manchesteru United.

Petrohradská Zenit Arena. Tady se odehraje boj o bronz z MS
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

Jenže proti bude Belgie, která nestačila v semifinále na Francii (0:1), ale za sebou měla třeba skvělý čtvrtfinálový zápas s Brazílií (1:2). "Nemůžu mluvit za Belgii, ale dokážu si představit, jak hladová je, aby to dobře zakončila," pokračoval Southgate. "Mají za sebou parádní cestu mistrovstvím. Mají několik excelentních hráčů, bude to pro nás dobrý test. Zlepšujeme se tu každým zápasem."

Zároveň doufá, že se mu i po turnaji podaří udržet v týmu dobré klima, které se mu povedlo vytvořit. "Vracíme se do cyklu, kde dominuje klubový fotbal a mezi ním jsou okna pro mezinárodní zápasy. My jsme si teď nastavili takovou normu, jak pracovat. Lidé už také od nás něco očekávají. To, že hráči na hřišti nechají všechno. V týmu existuje duch a každý nový hráč, který přijde, s ním bude muset splynout," vysvětlil Southgate.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články