Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Start MS bez Salaha. Hvězdu Egypta čeká pauza dlouhá tři až čtyři týdny

Egypt se minimálně na startu mistrovství světa bude muset podle všeho obejít bez své největší hvězdy Mohameda Salaha. Křídelník Liverpoolu v současnosti laboruje se zraněným ramenem z finále Ligy mistrů a léčit by se měl tři až čtyři týdny. Uvedl to fyzioterapeut jeho zaměstnavatele Rubén Pons.

Mohamed Salah z Liverpoolu odchází ze hřiště po zranění ramene
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

"Je smutný, ale maximálně se soustředí na uzdravení. V zásadě by to mělo být mezi třemi až čtyřmi týdny, ale budeme se snažit tu dobu co nejvíce zkrátit. Jde o hodně," řekl Pons španělskému deníku Marca. Egyptský svaz tvrdí, že Salahova rekonvalescence nebude delší než tři týdny a do části turnaje určitě zasáhne.

Egypt se představí na mistrovství světa po 28 letech a do šampionátu vstoupí za dva týdny 15. června zápasem proti Uruguayi. O čtyři dny později ho čeká pořadatel turnaje Rusko a 25. června na závěr skupiny Saúdská Arábie.

Salah utrpěl nespecifikované zranění ramena v prvním poločase sobotního finále Ligy mistrů po souboji s kapitánem Realu Madrid Sergiem Ramosem. Egyptský útočník opustil hřiště v slzách a španělský klub po vítězství 3:1 získal trofej potřetí za sebou.

Bývalý hráč Chelsea, Fiorentiny či AS Řím Salah má za sebou skvělou první sezonu v Liverpoolu. V dresu "Reds" vstřelil celkem 44 gólů a byl zvolen nejlepším fotbalistou sezony vedením Premier League, novináři i samotnými hráči.

Dopadlo by finále LM jinak, kdyby Salah hrál celý zápas? Poslechněte si nový Fotbal Fokus podcast:

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Ligy mistrů Real - Liverpool
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články