Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rozhodčí Pitana dostal další poctu. Po úvodním duelu MS bude pískat i finále

Před osmi lety byl zařazený na listinu FIFA. Teď se dočká vrcholu rozhodcovské kariéry. Nedělní finále mistrovství světa ve fotbale v Rusku mezi Francií a Chorvatskem bude řídit argentinský sudí Néstor Pitana, který rozhodoval i zahajovací utkání šampionátu. 

Rozhodčí Néstor Pitana na mistrovství světa
zdroj: ČTK/AP autor: Efrem Lukatsky

Třiačtyřicetiletý učitel gymnastiky pískal úvodní zápas mistrovství, v němž domácí Rusko rozdrtilo Saúdskou Arábii 5:0. Vedle toho řídil duel Mexika se Švédskem, které skončilo 0:3, osmifinále Chorvatska s Dánskem, v němž došlo až na penalty, a čtvrtfinálové vítězství Francie 2:0 nad Uruguayí.

Na turnaji dosud nevyloučil žádného hráče a udělil celkem 12 žlutých karet, tedy v průměru tři na utkání. Bývalý herec začal s rozhodováním zápasů v roce 2007 v domácích soutěžích a za tři roky se dostal na listinu FIFA.

Na minulém světovém šampionátu řídil čtyři utkání včetně čtvrtfinále Francie s Německem, představil se i v semifinále loňského Poháru FIFA a pískal i na olympijských hrách před dvěma lety.

Na lajnách mu budou v neděli asistovat krajané Hernán Maidana s Juanem Pablem Belattim. Sobotní zápas o třetí místo mezi Belgií a Anglií jako hlavní sudí odřídí Alírezá Faghaní z Íránu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články