Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Podle Maradony je postup Anglie "monumentální krádež". FIFA ho za to pokárala

Legendární Diego Maradona dráždí svým chováním na mistrovství světa představitele mezinárodní federace FIFA, jejímž je v Rusku hostem. Naposledy činovníky rozzlobila Maradonova kritika výkonu amerického rozhodčího Marka Geigera v osmifinále mezi Anglií a Kolumbií, za což mistra světa z roku 1986 důrazně pokárala.

Diego Maradona
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

Sedmapadesátiletý Maradona, jenž byl před úterním závěrečným osmifinále vyfotografován v kolumbijském dresu, v rozhovoru pro venezuelskou televizi zápas označil za "monumentální krádež". Kolumbijci prohráli s Anglií po penaltovém rozstřelu a po utkání si na Geigera stěžovali.

"Velmi nás mrzí, když čteme taková prohlášení od hráče, který se zapsal do historie našeho sportu," uvedla FIFA v prohlášení s tím, že Maradonovy narážky byly "naprosto nevhodné a zcela nepodložené".

Maradona okamžitě přispěchal s omluvou. "Připouštím, že v rozrušení nad vyřazením Kolumbie jsem řekl některé věci, které jsou nepřijatelné. Omlouvám se FIFA i jejímu prezidentovi. Jakkoli někdy mohu mít názory, které jsou v rozporu s některými výroky rozhodčích, absolutně uznávám jejich práci. Dělat rozhodčího není snadné," uvedl bývalý mistr světa a někdejší trenér argentinské reprezentace.

Maradona už na sebe v Rusku upozornil výhrůžným gestem na adresu jihokorejského fanouška během utkání Argentiny s Islandem (1:1) či oslavou postupového gólu svých krajanů v závěrečném duelu ve skupině s Nigérií (2:1) se zdviženými prostředníčky.

Okamžiky extáze navíc střídal s chvílemi letargie, kdy se zdálo, že usíná. Po utkání musel být v zákulisí ošetřen.

Po vyřazení Argentinců v osmifinále s Francií zase zkritizoval kapitána Lionela Messiho, kterého přirovnal ke komiksové postavě, i trenéra Jorgeho Sampaoliho za špatně zvolenou taktiku.

Kontroverzní Maradona, jenž se jako hráč zúčastnil čtyř světových šampionátů a na MS 2010 v Jihoafrické republice vedl Argentinu jako trenér, v minulosti bojoval se závislostí na drogách a alkoholu. Po předávkování kokainem v roce 2000 málem zemřel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články