Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

PODÍVEJTE SE: Fotbalové MS v Kataru se představuje světu

Mistrovství světa v Rusku pomalu spěje ke konci, na řadě je pomalu, ale jistě Katar. Ten bude hostit světový šampionát kvůli podnebí v naprosto nezvyklou dobu: od konce listopadu do prosince 2022. Pro fanoušky i obyvatele Moskvy a Petrohradu si tento emirát připravil bohatou prezentaci toho, jak také bude příští turnaj vypadat. PODÍVEJTE SE na video přímo z místa.

Fotbalové hřiště je základ - zrovna se na něm střídá dívčí tým za mužský. Katar, na který se snáší kritika kvůli nestandardnímu termínu MS, korupci i otřesným podmínkám při výstavbě stadionů pro dělníky z rozvojových zemí, ale s turnajem počítá na sto procent. Bohatá úložiště zemního plynu z něj udělala jeden z nejbohatších států světa.

V Gorky Parku u břehu řeky Moskvy ale tento malinký stát rozložil na velké promenádě daleko větší podívanou: rukodělné práce, připomínku sokolnictví, nechybí ani tradiční písně. Podobnou prezentaci má i nedaleko slavné Ermitáže v Petrohradě a pro domácí pak prezentaci v hlavním katarském městě Dauhá, kde hraje prim hlavní nákupní čtvrť Souq Waqif.

Vedle toho je v improvizovaném domě v Moskvě možnost nahlédnout do architektury Dauhá - podívat se na model jednoho ze stadionů, prozkoumat národní galerii či poznat hlavní katarské společnosti: od televizního konglomerátu provozujícího zpravodajské a sportovní televizní kanály v mnoha mutacích až po vyhlášené národní aerolinky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články