Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Parádní Bradleyho trefa z 35 metrů pomohla USA k zisku bodu v Mexiku

Mexiko – Američané se stále drží na hraně postupu na mistrovství světa. Pomohla jim remíza 1:1 na hřišti Mexika, suverénního lídra severoamerické zóny CONCACAF. Spojené státy zůstaly v tabulce na třetím místě, které jako poslední znamená přímý postup na šampionát v Rusku. Mají stejně bodů jako druhá Kostarika a o dva více než Panama, které mají ještě úterní zápasy k dobru.

Mexiko - USA
zdroj: ČTK/AP

Hráči Spojených států měli povedený úvod. Michael Bradley poslal hosty do vedení už v šesté minutě, když vystihl kousek za půlkou ve středovém kruhu rozehrávku soupeře a po několika rychlých krocích pohotově přehodil vysunutého gólmana Guillerma Ochou ze zhruba 35 metrů.

Ještě před uplynutím půlhodiny hry ale Carlos Vela vyrovnal a pomohl Mexičanům před 81 000 diváků na Aztéckém stadionu udržet i po šestém zápase finálové části kvalifikace neporazitelnost a šestibodový náskok na soupeře.

"Tady když vybojujete bod, tak jste odvedli dobrou práci," poukázal Bradley na bilanci Američanů z posledních kvalifikačních zápasů v Mexiku. Z předchozích sedmi pětkrát prohráli. "A po tom špatném začátku kvalifikace má každý získaný bod cenu zlata," dodal Bradley.

Mužstvo staronového trenéra Bruce Areny čeká další zápas až v září s Kostarikou. Ze zóny CONCACAF postoupí na finálový turnaj tři nejlepší týmy. Celek ze čtvrté příčky se o místo na šampionátu utká v baráži se soupeřem z Asie.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - severoamerická zóna CONCACAF:

Mexiko - USA 1:1 (1:1)

Branky: 23. Vela - 6. Bradley.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články