Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nad startem Neuera na MS se stahují mračna. Za Bayern si už v sezoně nezachytá

Zdravotní trable Manuela Neuera ne a ne odeznít. Brankář Bayernu Mnichov se sice po půlroční absenci vrátil do tréninku, jenže problémy s operovanou nohou u něj přetrvávají a za Bayern si ve zbytku sezony už nezachytá. Dvaatřicetiletému fotbalistovi se také vzdaluje účast na blížícím se mistrovství světa v Rusku, kde bude Německo obhajovat zlaté medaile.

Manuel Neuer
zdroj: ČTK/AP/ autor: Martin Meissner

Neuer si loni obnovil únavovou zlomeninu zánártní kosti a v září musel podstoupit chirurgický zákrok. Kapitán Bayernu začal individuálně trénovat koncem března, ale na levé noze se mu vytvořil otok a opět několik dní pauzíroval.

"Manuel nenastoupí v posledním bundesligovém kole proti Stuttgartu ani ve finále poháru s Frankfurtem," řekl trenér německého šampiona Jupp Heynckes.

Přestože národní tým s dlouholetou jedničkou pro šampionát počítal, sám Neuer prohlásil, že si svou účast na MS bez zápasové praxe nedokáže přestavit. V této sezoně zkušeného gólmana v Bayernu zastupoval Sven Ulreich a v německé reprezentaci většinou Marc-André ter Stegen z Barcelony, který by měl být jedničkou i v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články