Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Místo na šampionát do Ruska šel rozhodčí do vazby a už si nezapíská

Měl rozhodovat zápasy mistrovství světa v Rusku. Místo toho mu Fotbalový svaz Saúdské Arábie udělil doživotní distanc. Rozhodčí Fahad Mirdásí dostal trest poté, co se přiznal ke korupčnímu jednání. Mezinárodní federaci FIFA zároveň funkcionáři ze Saúdské Arábie požádali o rozšíření trestu na celý svět a o vyškrtnutí Mirdásího z listiny sudích pro MS.

Rozhodčí Fahad Mirdásí
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Marcelo Machado de Melo

Dvaatřicetiletý sudí, jenž vloni mimo jiné rozhodoval i zápasy Poháru FIFA, je na mezinárodní listině rozhodčích FIFA od roku 2011. Nyní ale jeho kariéra skončila poté, co se přiznal, že minulý týden nabízel zástupcům klubů ovlivnění sobotního finále domácího poháru.  

Podle tamních funkcionářů Mirdásí v předvečer finále oslovil zástupce jednoho z finalistů s nabídkou, že za peníze pomůže jeho týmu zvítězit. Oslovený manažer se s tím okamžitě obrátil na svaz, který věc předal policii. Ta Mirdásího vzala do vazby a při zadržení mu zabavila mobilní telefon a větší počet SIM karet.

Finále mezi kluby Al Ittihád a Al Faisaly nakonec rozhodl v prodloužení Al Ittihád. Duel rozhodoval britský sudí Mark Clattenburg, který je od loňska šéfem rozhodčích saúdskoarabského svazu. Nominaci na zápas převzal osobně v předvečer finále po Mirdásího zatčení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články