Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Messiho a spol. dohnalo "Mbappého prokletí". Média ale Argentinu nešetřila

Monumentální vítězství, Mbappého prokletí, konec Messiho generace. Takovými titulky označila francouzská a argentinská média osmifinálovou výhru "Les Bleus" nad Jihoameričany 4:3, při které zářil zejména dvougólový Kylian Mbappé. Portugalský tisk zase kritizuje reprezentaci za nedostatek odvahy v duelu proti Uruguayi (1:2).

Kylian Mbappé
zdroj: Reuters autor: PILAR OLIVARES

Argentinský list La Natión označil prohraný zápas za "Mbappého prokletí" a dodal, že mladý francouzský hráč běhal rychleji než Usain Bolt. Argentinští analytici podle listu tvrdí, že mužstvo s tak mizernou obranou nemá na mistrovský titul. Vzhledem k míře improvizace Argentinců považují výsledek zápasu za logický.

"(Lionel) Messi po porážce s Francií v tichosti odešel: Jakou cestou se v budoucnosti vydá?" napsal argentinský list El Tribuno, který připomněl, že fotbalista přezdívaný Blecha před zápasem řekl, že v případě porážky by měli odejít všichni hráči národního týmu. Deník Perfil zdůraznil, že terčem kritiky se po zápase stal argentinský trenér Jorge Sampaoli. List Clarín porážku označil za "konec Messiho generace".

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Argentina

Francouzský sportovní deník L'Équipe vítězství svého týmu označil na titulní straně dnešního vydání jediným slovem: "Monumentální". "Úžasný Mbappé se zapíše do dějin francouzského fotbalu," píše deník a do historie se podle něj dostane i sobotní vítězství nad Argentinou.

"Kylian Mbappé je takřka dokonalý," řekla v rozhovoru s nedělníkem Journal du dimanche (JDD) argentinská fotbalová legenda Carlos Bianchi. "Kylian Mbappé, hvězda v čele modrých," napsal o útočníkovi Paris St. Germain titulek JDD. Souboj Francie a Argentiny označil list za "zápas na život a na smrt".

"(Cristiano) Ronaldo přenechal scénu v Soči Cavanimu," napsal portugalský deník Público. "Portugalsko hraje lépe na evropském než na světovém šampionátu," konstatoval dále list a připomněl bonmot, že mistrovství Evropy je vlastně mistrovstvím světa, jen bez Brazílie a Argentiny. Podle deníku Diário de Notícias je prohra Portugalska důkazem toho, že "za nedostatek odvahy se draze platí".

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články