Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Měl jsem být nominován. Anglii bych pomohl, prohlásil zklamaný Wilshere

Patří mezi několik výrazných jmen, které trenér Anglie Gareth Southgate do nominace pro blížící se mistrovství světa nezařadil. Jack Wilshere opomenutí ze sestavy, jež pocestuje v červnu do Ruska, skousával těžce. Myslí si, že se měl mezi vyvolené dostat, jelikož by týmu měl co dát.

Zklamaný Jack Wilshere
zdroj: ČTK/PA/ autor: Phil Oldham

V dresu Albionu se naposledy objevil na mistrovství Evropy 2016, když byl jako střídající hráč u nečekaného osmifinálového konce Anglie po prohře 1:2 s Islandem. Od té doby si Jack Wilshere za reprezentaci nezahrál. Přesto po povedeném ročníku doufal, že se mezi vyvolené nakonec přece jenom dostane.

Šestadvacetiletý záložník se však nakonec mezi třiadvacítku vyvolených Garetha Southgata nedostal a společně s brankářem Joem Hartem patří mezi nejvýraznější anglická jména, která se na ruských trávnících v červnu neobjeví.

Sám Wilshere, jenž za Albion zatím odehrál 34 zápasů, toto rozhodnutí nepřijímal lehce. Po dlouhodobých zdravotních problémech v tomto ročníku konečně zůstal zdravý a pravidelně nastupoval za Arsenal. Celkově odehrál 38 duelů a v Premier League byl dvanáctkrát v základu. Na pozvánku to přesto nestačilo.

"Musím přiznat, že jsem velmi zklamaný, že v nominaci nejsem. Cítil jsem se fit, silný i ve formě po celou sezonu a myslím, že jsem měl být v sestavě. Věřím, že bych mohl mít pro tým skutečný přínos," prohlásil Wilshere.

Kouč Southgate, který výběrem jmen vytvořil třetí nejmladší sestavu v historii světových šampionátů, zklamání Wilshera chápal a přiznal, že o jeho nominaci samozřejmě uvažoval. Nakonec se ale rozhodl pro jiné hráče.

"Jack byl v březnu v nominaci, ale nenastoupil. My byli spokojení právě s hráči, kteří hráli v listopadu a březnu. Jediným záložníkem, kterého jsme přidali navíc, je Fabian Delph, jenž měl famózní sezonu zakončenou titulem s Manchesterem City. Jack měl taky skvělý ročník, ale k jeho konci už nebyl tak efektivní," popsal Southgate.

Zklamaný Wilshere ale i přes vynechání na Anglii zanevřít neplánuje a během šampionátu reprezentačnímu výběru bude fandit. "Rozhodnutí trenéra musím respektovat a chtěl bych popřát celému týmu na turnaji jen to nejlepší. Vždy budu fanouškem Anglie a budu podporovat kluky se zbytkem národa," dodal.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články