Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mbappé prozradil, že dohrával šampionát se zraněním zad

I přes zranění byl prakticky k nezastavení a dělal soupeřům problémy. Kylian Mbappé odehrál poslední dva duely na vítězném šampionátu se zraněním zad, přesto se i ve finále trefil do sítě soupeře a pomohl Francii k triumfu nad Chorvatskem 4:2.

Kylian Mbappé v dresu francouzské reprezentace
zdroj: ABACA autor: Liewig Christian

Mbappé se zranil před semifinále s Belgií, ale Francouzům se podařilo zdravotní problémy devatenáctiletého útočníka utajit. "Nejdůležitější bylo neupozornit soupeře, protože by toho mohli zneužít a zaměřit se na moje citlivá místa," řekl Mbappé v rozhovoru pro magazín France Football. "Proto jsme se spoluhráči a lidmi v týmu všechno skrývali. I ve finále," doplnil rodák z Paříže.

Mbappé nepochyboval o tom, že francouzská reprezentace může podruhé v historii a poprvé po 20 letech na MS vybojovat zlaté medaile. "Musím přiznat, že jsem na to nějakou dobu myslel. Od začátku jsem byl přesvědčený, že máme vše, co je potřeba," konstatoval útočník Paris St. Germain.

Góly a akce Mbappého na světovém šampionátu:

Na šampionátu patřil k největším hvězdám, celkem vstřelil čtyři góly a byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem turnaje. Jako druhý v historii po legendárním Brazilci Pelém skóroval ve finále ještě jako náctiletý.

"Věřil jsem i před začátkem turnaje. Někteří lidé to považovali za aroganci, ale bylo to jenom sebevědomí. Naprogramoval jsem se na vítězství," prohlásil Mbappé, který už v národním týmu stihl odehrát 22 zápasů a zaznamenal osm branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články