Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Löw: Norové nebyli těžkým soupeřem, neměli vůbec šanci

Oslo - Německý trenér Joachim Löw si pochvaloval vydařený vstup svých svěřenců do kvalifikace o postup na fotbalové mistrovství světa. Úřadující světoví šampioni nedali Norsku šanci a na jeho hřišti zvítězili jasně 3:0. Kouč příštího českého soupeře však u svého mužstva viděl také prostor na zlepšení, především v efektivitě.

Joachim Löw
zdroj: Reuters

"Hráli jsme dobře, sebevědomě a v zápase jsme dominovali. Norsko nebylo úplně nejtěžším soupeřem, ale dobře jsme pracovali s míčem a byli kompaktní," řekl Löw.

"Norové se nedostali do hry a neměli vůbec žádnou šanci. Byli hodně zalezlí a my často museli hledat cestu zdí hráčů," doplnil šestapadesátiletý trenér.

Úřadující světové šampiony dostal do vedení v 15. minutě Thomas Müller, těsně před pauzou zvýšil obránce Joshua Kimmich a po hodině hry zpečetil německou výhru opět Müller.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Norsko - Německo

Útočník Bayernu Mnichov se přitom na letním Euru, kde Německo vypadlo v semifinále s domácí Francií, ani jednou neprosadil.

"Byl bych radši, kdyby dal nějaké góly na evropském šampionátu. Tam tvrdě pracoval, měl šance, ale střelecky se mu nedařilo," konstatoval Löw.

Před příštím domácím kvalifikačním duelem s Českem by rád na pár věcech zapracoval. "Samozřejmě jsou oblasti, ve kterých se můžeme zlepšit. Například proměňování šancí, s tím jsme měli problém i proti Francii. Také můžeme být rychlejší v přechodu do útoku, když vybojujeme míč," řekl Löw.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články