Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liga mistrů je jako ferrari. Na video je čas, řekl Čeferin. Na MS se bojí skandálu

Téma videorozhodčí nepřestává vzbuzovat emoce. Vyjádřil se k němu i předseda evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin, jenž se obává, aby technologii na blížícím se mistrovství světa neprovázely skandály a problémy. Zároveň prozradil, že pomoc videa zatím neplánuje zakomponovat do Ligy mistrů.

Předseda evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Laurent Gillieron

"Musím říct, že mám trochu obavy z mistrovství světa, kde budeme mít sudí, kteří ještě nikdy nepracovali s videorozhodčím. Doufám, že nedojde k žádným skandálům a problémům," řekl Čeferin.

Slovinský šéf UEFA už dříve oznámil, že nová technologie, která už je zavedena v řadě evropských lig a funguje i v jednom zápase kola v české lize, zatím nebude využita ani v příští sezoně Ligy mistrů.

"Liga mistrů je jako ferrari nebo porsche. Nemůžete je řídit hned, potřebujete trénovat, testovat v off-line režimu. A každý musí pochopit, jak to funguje," uvedl Čeferin.

"Je příliš brzy na videotechnologii. To neznamená, že to nikdy nebudeme mít, protože ten proces je nevyhnutelný. Jednoho dne to budeme mít v Lize mistrů, ale není kam spěchat," dodal Čeferin.

Po zavedení videa volal minulý týden majitel Juventusu Andrea Agnelli. Turínský klub připravila v nastavení odvety čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid sporná penalta o prodloužení a z postupu se díky pokutovému kopu radoval soupeř. "Co by se změnilo s videem? Nic. Viděl jsem to asi padesátkrát a pro polovinu lidí to prostě penalta byla a pro druhou polovinu ne," prohlásil Čeferin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články