Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jarolím kvalifikaci nevzdává: Bylo by smutné, kdybych nebyl optimistou

Praha - V úvodních třech zápasech kvalifikace fotbalového mistrovství světa získal český tým pouhé dva body a nevstřelil jediný gól. Reprezentační trenér Karel Jarolím přesto zůstává optimistou. Je podle něj reálné, aby český celek vyhrál pět ze zbývajících sedmi zápasů a zajistil si tak alespoň baráž. Sedmibodová ztráta na vedoucí Německo je už v tuto chvíli zřejmě nedosažitelná.

"Pro nás je teď klíčové vyhrát v listopadu nad Norskem a konečně začít střílet góly. Pak bude pauza a můžeme začít kalkulovat," řekl Jarolím. "Budeme dělat maximum, abychom začali sbírat body, a uvidíme na konci, na co to bude stačit," dodal.

"Bylo by smutné, kdybych nebyl optimistou," uvedl Jarolím. O tom, že by kvalifikaci "odpískal" a zaměřil se na to, aby tým připravil na boj o mistrovství Evropy 2020, vůbec neuvažoval. "To po mně nechtějte. To by bylo alibistické," prohlásil.

Češi si situaci ve skupině výrazně zkomplikovali úterní domácí remízou 0:0 s Ázerbájdžánem, který tak má před nimi v tabulce náskok pěti bodů. "Je škoda, že jsme proti Ázerbájdžánu nevyužili dobrý vstup do zápasu. To bylo pro další průběh zápasu důležité," litoval Jarolím.

Jeho svěřenci ani ve třetím kvalifikačním utkání nedali gól. "Je hezké, že jsme ve třech ze čtyř zápasů udrželi čisté konto, ale zase jsme ve třech zápasech nedali gól. Tam nás nejvíce tlačí bota. Musíme začít dávat góly, pokud chceme bodovat," řekl.

Jarolím o nedostatcích v ofenzivě: "Když jsem se na zápas díval ze záznamu, mělo tam být více ostrých náběhů za obranu, to tam bohužel nebylo. Stejně jako práce v pokutovém území. Můžeme polemizovat, že mělo být více centrů, že jsme nebyli ve vápně včas. To jsou situace, které rozhodují. Obraně soupeře jsme to ulehčili. Mělo tam být i více odvahy ve hře jeden na jednoho."

S hráči bude nedostatky řešit individuálně. "Budu je obvolávat a řeknu jim, na čem by měli pracovat individuálně v klubech, pokud na to budou mít prostor. Musíme to změnit, protože bez gólu se vyhrát nedá," uvedl Jarolím.

Situaci mu komplikuje fakt, že v létě skončilo v reprezentaci několik opor, navíc se kupí zranění. Šanci tak musí dávat i nezkušeným hráčům. "Jednoduché to není, ale věřím, že se nám podaří mužstvo připravit tak, abychom byli opět silní a šli jsme si za vítězstvím," řekl reprezentační kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články