Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Hořké zklamání z roku 1986 je minulostí, trenér Gareca dostal Peru na MS

Velké satisfakce se po vítězné baráži s Novým Zélandem dočkal kouč peruánské fotbalové reprezentace Ricardo Gareca. V roce 1985 gólem právě proti Peru zajistil Argentině postup na mistrovství světa, kam přesto nebyl nominován a musel jen na dálku sledovat, jak jeho spoluhráči získali titul. Příští rok by už nicméně v Rusku chybět neměl.

Ricardo Gareca (uprostřed) během utkání proti Novému Zélandu
zdroj: REUTERS autor: Mariana Bazo

"Úkol splněn, děkuji," řekl Gareca poté, co Peru zdolalo v domácí odvetě Nový Zéland 2:0 a po remíze 0:0 z prvního zápasu postoupilo poprvé od roku 1982 na šampionát. "Mám slzy na krajíčku, protože jsme dokázali něco, na čem této zemi hodně záleželo," dodal.

Devětapadesátiletý stratég nesplnil jen sen fanoušků Peru, ale také svůj vlastní. Vyřazení z národního týmu před MS v roce 1986 označil za jeden z nejhorších okamžiků kariéry.

Navíc byl rád, že přesvědčil i peruánské příznivce, kteří mu ani po letech nemohli gól z tehdejší kvalifikace odpustit. "Začátek byl hodně komplikovaný," přiznal Gareca, jenž se reprezentace Peru ujal v roce 2015.

"Sice věřím, že výsledky vám zajistí především tvrdá práce, ale sem tam musíte mít i trochu potřebného štěstí," zakončil. Jeho tým totiž v kvalifikaci prohrál 0:2 s Bolívií, soupeř však neoprávněně nasadil jednoho hráče a utkání bylo kontumováno ve prospěch Peru.

Je nám líto, video expirovalo.
Peru prolomilo dlouhé čekání a je na MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články