Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Francouzský tisk v extázi: Les bleus postoupili vášnivě, melodicky a s převahou

Francouzský tisk nešetří chválou fotbalové reprezentace po semifinálové výhře 1:0 nad Belgií a nemůže se dočkat nedělního zápasu o zlato. Zatímco v zemi poraženého týmu se píše o konci snu, ve Francii "Modrý sen pokračuje" a média věří, že současný tým naváže po 20 letech na triumf svých předchůdců.

Oslavy v ulicích Paříže
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

"Fantastické! Les bleus co se týče ovládání hry a strategie zardousili Belgii," napsal sportovní deník L'Équipe. "Francouzský tým je ve finále. A udělal to, jako kdyby to byla ta nejnormálnější věc na světě. Vášnivě, metodicky, s převahou," dodal list. 

Deník Le Monde napsal, že úterní výhra, kterou zařídil gólem hlavou po rohu obránce Samuel Umtiti, nebyla snadná a panovaly obavy z "belgického úderu". Přesto si "monstrózní" bleus dopřáli na březích Něvy postup do třetího finále MS v historii.

"A teď se pokusí připnout na dresy druhou hvězdu. Mají čtyři dny na zotavenou, o jeden víc než soupeř. Co se ale fyzičky týče, baterky mají ještě daleko k tomu, aby byly vybité," uvedl Le Mond. "Po hrdinském výkonu proti Belgii mohou les bleus snít o druhé hvězdě," přidal list Le Figaro.

Podle Le Parisien se Francouzi už nyní ocitli v ráji a po finále se uvidí, zda fotbal přinese štěstí, jaké země zažila na domácím šampionátu v roce 1998, nebo ukáže, jak umí být tvrdý, jak to Zinédine Zidane a spol. poznali před dvanácti lety při neúspěšné snaze o zopakování finálového triumfu proti Itálii.

"Chceme od les bleus jediné: žádnou 'hlavičku' a třeba zase Umtitiho, roh, hop a bude to," napsal list v připomínce incidentu z roku 2006, kdy Zidane nechvalně proslulým úderem hlavou v prodloužení finále MS v Německu poslal k zemi Itala Marka Materazziho. Francouzský tým pak prohrál na penalty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články