Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Farfán po otřesu mozku na MS dohrál, Korejci přišli o kapitána

Peruánský útočník Jefferson Farfán bude sledovat úterní zápas národního týmu s Austrálií na mistrovství světa jen z nemocniční postele. Třiatřicetiletý fotbalista se zotavuje z otřesu mozku, který utrpěl při srážce se spoluhráčem na tréninku, a lékaři ho do posledního utkání ve skupině C nepustí. Velkou ztrátu utrpěli i Korejci, proti Německu budou postrádat zraněného kapitána Ki Song-junga.

Jefferson Farfán v utkání s Francií
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

"Dal bych život za to, abych mohl být s kamarády u tohoto posledního zápasu, ale podle lékařských doporučení to není možné," vzkázal Farfán. "Nezbývá mi než kamarády a trenéry podporovat z nemocnice," dodal.

Hvězdný útočník Peru se zranil v sobotním tréninku v Moskvě, na němž se tvrdě srazil s jedním z brankářů. Vyšetření v nemocnici sice vyloučilo vážné zranění hlavy, otřes mozku nicméně Farfána vyřadil ze hry.

Tým Peru prohrál oba úvodní zápasy ve skupině s Dánskem i Francií 0:1 a před závěrečným duelem, ke kterému nastoupí v úterý v Soči proti Austrálii, už Jihoameričané nemají šanci na postup do osmifinále.

Teoretické šance Korejců na postup ještě více poklesly, když se ukázalo, že v Kazani proti Němcům více než stonásobný reprezentant Ki Song-jung nenastoupí. Záložník Swansea si v sobotním utkání proti Mexiku (1:2) poranil lýtkový sval a čeká ho minimálně dvoutýdenní léčba.

Korejci zároveň hodlají podat stížnost na FIFA kvůli událostem předcházejícím druhému mexickému gólu. Rozhodčí Milorad Mažič neposoudil jako faul tvrdý zákrok Héctora Herrery právě na Ki Song-junga a z rychlého brejku vstřelil Javier Hernández branku na 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Jižní Korea - Mexiko: Hernández - 0:2 (66. min.)

Představitelé korejského svazu jsou přesvědčeni, že se jednalo o "stoprocentní faul", a diví se, proč nebylo využito video. "Je nulová šance, že verdikt bude změněn. Jen chceme vyjádřit svou lítost a zajistit, aby se něco podobného v našem příštím zápasu neopakovalo," uvedl svaz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články