Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Chorvatští ministři jako fanoušci. Plenkovičova vláda se oblékla do reprezentačních dresů

Vládní jednání v reprezentačních dresech? Pro chorvatský kabinet realita. Političtí představitelé balkánské země se sešli k zasedání oblečeni do tradičních červenobílých šachovnic na oslavu postupu tamní reprezentace do finále mistrovství světa po vítězství 2:1 v prodloužení nad Anglií.

Premiér Chorvatska Andrej Plenkovič
zdroj: Twitter

Chorvaté poprvé v historii postoupili do finále světového šampionátu a v neděli si zahrají o zlato s Francií. "To, co se včera stalo v Moskvě, je nejlepší možná propagace našeho státu v globálním měřítku," řekl premiér Chorvatska Andrej Plenkovič. "Je to úspěch malé země s obrovským srdcem," doplnil politik, jenž zápas s Anglií osobně navštívil.

Velkou fotbalovou fanynkou je i chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovičová, která po osmifinále i čtvrtfinále hráče rovněž v reprezentačním dresu pozdravila v šatně. Na semifinále chyběla kvůli účasti na summitu NATO v Bruselu, ale utkání sledovala alespoň na dálku.

"Dívali jsme se při večeři. Bylo to skvělé, protože většina spojenců nám fandila," uvedla Grabarová Kitarovičová. "Tohle bude úspěšný summit a my v neděli zvítězíme," dodala prezidentka, která by na finále s Francií v Moskvě neměla chybět.

Zdroj
ČTK, Twitter.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články