Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brazílie očekávání fanoušků nesplnila, kouč Tite si ale na rozhodčí nestěžuje

Rozčarování přinesl úvodní zápas na mistrovství světa brazilským fotbalistům, kteří jen remizovali se Švýcarskem 1:1. Brazilský web correio.rac.com napsal, že "očekávaný debut Brazílie na světovém šampionátu očekávání nesplnil. Brazilský tým předvedl dobrý fotbal, práci s míčem, ale také chyby v obraně a málo kreativity."

Adenor Leonardo Bacchi známý jako Tite
zdroj: ČTK/AP autor: Mauro Horita/AGIF

Autor článku připomněl, že brazilský celek svůj úvodní zápas na MS nevyhrál po čtyřiceti letech. A hledal důvody. "Neymar byl často tvrdě faulován, ale často také přeháněl snahu o individuální průniky." A pak tu byla stížnost na rozhodčího, že neposoudil zákrok Švýcara Zubera jako faul na Mirandu. "Fakt ale je, že remíza ukázala i chyby v kombinaci a ztráty míče ve středu pole," píše se v článku. 

A jak viděl souboj před vyrovnávacím gólem Miranda? "Odstrčil mě, takže jsem nemohl hrát. Je tu video a rozhodčí se na něj mohl podívat. Bohužel se tak nestalo," divil se brazilský reprezentant.  

Švýcarský trenér Vladimir Petkovic to viděl opačně. "Byl to normální souboj. Zuber si hledal prostor, bránící hráči nebyli dobře postaveni. Takže podle mě regulérní gól. Máme na hřišti rozhodčí, těm asistují videorozhodčí, kteří zápas sledují. Takže předpokládám, že vše bylo jasné," uvedl.  

Brazilský trenér Tite zůstal nad věcí. "Existují videozáběry situace. Byl to faul. Ať to ale posoudí jiní. Není jak proti tomu protestovat. Ale nechci hledat výmluvy a vinit ze ztráty rozhodčí. Dostali jsme gól a na 15 minut jsme vypadli z rytmu. Měli jsme 20 střel, ale bohužel góly nepřišly," konstatoval.

"Samozřejmě že jsem s výsledkem nespokojený, chtěli jsme vyhrát. Vytvořili jsme si v závěru skvělý tlak, ale chyběla nám přesnost, abychom šance využili. Některé z nich byly naprosto jasné," řekl.

I Petkovic uznal, že soupeř měl k výhře blíž. "Brazílie byla lepší, měla víc šancí, ale my jsme i za nepříznivého stavu stále věřili. Remíza je maximum, co jsme z toho mohli vytěžit. Jsem na svůj tým pyšný. Máme excelentní výchozí pozici do dalších zápasů," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články