Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barák: Je to bomba, nečekal jsem to. Dva góly sebevědomí pomohou

Serravalle (San Marino) - Záložník Antonín Barák dvěma góly a přihrávkou v prvním poločase nasměroval české fotbalisty k drtivé výhře 6:0 v utkání světové kvalifikace na půdě San Marina a vylepšil si bilanci v národním týmu na tři starty a tři branky. K produktivnímu výkonu mu pomohlo i to, že hrál na pozici pod hrotem.

Antonín Barák v utkání se San Marinem
zdroj: ČTK/PR/FAČR/Jan Tauber

"Je to bomba, vůbec jsem to nečekal. Nechci mluvit o San Marinu špatně, ale se vší úctou bohužel nemá kvalitu jiných týmů ve skupině. Je to jeden z nejslabších týmů. Takže beru jako povinnost v těchto zápasech dávat góly," řekl Barák. V Serravalle nejprve v 17. minutě otevřel skóre a ve 24. minutě zvýšil na 3:0.

"Obě situace jsem měl docela jednoduché, byl jsem sám před gólmanem někde u malého vápna. Kluci mi to výborně připravili a mně už nezbývalo než to proměnit," konstatoval. "Je to skvělé, dva góly pomohou sebevědomí. Ale já jsem hlavně rád, že jsme to zvládli. Fotbalista moc nemá tyhle zápasy rád, může v nich jen ztratit. My jsme jen potvrdili roli favorita," dodal slávistický záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Barák: Nebylo jednoduché ze začátku projít obranou San Marina

Proti San Marinu nastoupil v reprezentaci nezvykle na pozici podhrota. "Trenér nás na to připravil. Měl jsem za sebou dva konstruktivní hráče Bořka Dočkala a Vláďu Daridu, kteří mi to prostrkávali. Měl jsem hodně prostoru do finální fáze," řekl Barák. Zatímco první půli Češi vyhráli rekordně 5:0, po pauze přidali už jen jeden gól.

"Chtěli jsme dát co nejvíc gólů, protože každý gól může být do budoucna, do koeficientu důležitý. Ale druhá půle byla paradoxně trochu těžší. San Marino se zatáhlo, navíc přitvrdili hru. Hráli na hraně zákeřnosti a chvílemi jsme se báli o nohy," uvedl Barák.

I přes drobné nedostatky se tak česká reprezentace může radovat ze zcela přesvědčivé výhry, dobrého předvedeného výkonu a zejména tří bodů. Výhra Čechy posunula na třetí místo před Ázerbájdžán, který doma padl s Německem. Druzí po polovině kvalifikace o dva body zůstávají Severní Irové, kteří zvládli doma porazit Norsko 2:0.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články