Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Anglie s Belgií se střetnou v bitvě o bronz, Kane s Lukakem zabojují o zlatou kopačku

Duel zklamaných čeká na mistrovství světa týmy Anglie a Belgie. Oba poražení semifinalisté si na šampionátu zahrají o první bronz ve své historii. Už před zápasem je jasné, že podesáté za sebou obsadí třetí místo na MS evropský tým. Přímý přenos duelu Belgie - Anglie můžete sledovat na ČT sport a webu ctsport.cz od 15:55.

Zklamaní fotbalisté Belgie
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

Belgičané v semifinále podlehli Francii 0:1 gólem stopera Samuela Umtitiho z 51. minuty a přišli o sérii bez porážky, která trvala 24 zápasů. Albion v duelu s Chorvatskem sice vedl už od páté minuty, kdy se trefil Kieran Trippier z přímého kopu, ale v 68. minutě vyrovnal Ivan Perišič a obrat ve druhé části prodloužení dokonal Mario Mandžukič.

"Samozřejmě bude opravdu náročný úkol dostat všechny hráče mentálně tam, kde je na zápas chceme mít," řekl anglický trenér Gareth Southgate, jehož svěřenci mohou získat druhou medaili na MS po zlatu z roku 1966.

"Upřímně řečeno zápas o třetí místo nechce hrát nikdo, ale musíme podat hrdý výkon a pokusit se vyhrát. Fanoušci i lidé v Anglii při nás celou dobu stáli, takže jim to dlužíme," doplnil sedmačtyřicetiletý kouč.

Oba týmy už se na turnaji jednou ve vzájemném duelu potkaly, souboj ve skupině tehdy příliš atraktivní podívanou nenabídl, protože oba celky měly jistý postup do osmifinále, a trenéři tak šetřili řadu opor. Utkání rozhodl jeden z náhradníků Adnan Januzaj povedenou střelou.

"Porazili jsme Anglii ve skupinové fázi, takže je můžeme porazit i v sobotu. Výhra není povinnost, ale chtěli bychom uspět. Třetí místo je teď pro nás minimum. Zápas o bronz nebereme jako ztrátu času," uvedl belgický obránce Thomas Meunier, jenž o semifinále přišel kvůli karetnímu trestu.

Oba týmy už si jednou o třetí místo na mistrovství světa zahrály. Belgie v roce 1986 podlehla Francii 2:4 po prodloužení, Anglie o čtyři roky později prohrála s Itálií 1:2.

"Máme už teď jenom jedno přání - vyhrát šestý zápas v Rusku, abychom mohli odjet na dovolené s ještě větším klidem v duši," konstatoval belgický záložník Kevin de Bruyne.

Anglický kapitán Harry Kane bude v Petrohradu hájit pozici nejlepšího střelce turnaje. Útočník Tottenhamu skóroval šestkrát, ale ve čtvrtfinále ani v semifinále gól nedal a na branku nevystřelil celkem už čtyři a půl hodiny. Trápí se i belgický kanonýr Romelu Lukaku, který po čtyřech trefách ve skupině vyšel v play-off zcela naprázdno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články