Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Žádná věda. "Automatická reakce," řekl o klíčovém zákroku Neuer

Rio de Janeiro – Běžel nastavený čas zápasu Francie s Německem a proti ráně Karima Benzemy vymrštil brankář Manuel Neuer pravou ruku. Míč se od ní odrazil a Německo mohlo slavit postup do semifinále mistrovství světa. Neuer zákrok nikterak nezveličoval, vyzdvihl především týmovou hru.

Francie - Německo
zdroj: ČTK/DPA

Němci v Riu de Janeiru prakticky nepustili evropského rivala do závěrečného tlaku. Až v nastavení se dostal míč k Benzemovi, ale jeho střelu z úhlu Neuer jednou rukou vytáhl nad břevno. "Byla to jen automatická reakce," řekl Neuer po svém jubilejním padesátém startu v reprezentaci.

"Obrana odvedla dobrou práci a byla kompaktní. Musel jsem si pouze pokrýt bližší roh. Pokud by to prošlo do branky, byla by to chyba gólmana," přidal osmadvacetiletý odchovanec Schalke, jenž na brazilském turnaji potřetí udržel čisté konto.

Německo jako první tým v historii světových šampionátů postoupilo počtvrté za sebou do semifinále. "Je to skvělý pocit. Důležité je, že jsme hráli jako tým," zdůraznil Neuer.

Těšilo ho, že se proti Francii neopakoval vývoj osmifinále s Alžírskem (2:1), které tým Joachima Löwa rozhodl až dvěma góly v prodloužení a vysloužil si především v Německu hodně kritiky. Sám zkušený brankář musel několika výběhy zaskakovat za obránce. "Chtěli jsme hrát dobrý fotbal i proti Alžírsku, ale ne vždy se nám to dařilo. Dnes jsme hráli výborně a ukázali, čeho jsme schopní. Jsme v dalším kole a těšíme se na příštího soupeře," dodal Neuer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články