Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veterán Mondragón: Objal jsem trenéra a dal mu radostí pusu

Sao Paulo - Pár dní po svých 43 narozeninách dostal skutečně exkluzivní dárek. Kolumbijského brankáře Faryda Mondragóna totiž jeho trenér poslal na hřiště na posledních pět minut utkání s Japonskem, čímž se Mondragón stal vůbec nejstarším hráčem historie, který nastoupil na mistrovství světa.

Faryd Mondragón v utkání s Japonskem
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

43 let, tři dny Faryd Mondragón (Kolumbie, brankář, 2014)42 let, jeden měsíc, osm dnů Roger Milla (Kamerun, útočník, 1994)41 let Pat Jennings (Severní Irsko, brankář, 1986) 40 let, devět měsíců, 19 dnů Peter Shilton (Anglie, brankář, 1990) 40 let, čtyři měsíce, 13 dnů Dino Zoff (Itálie, brankář, 1982) 

Mondragón přijel do Brazílie jako náhradník, a když šel na hřiště, neubránil se slzám. "Jako první věc jsem objal trenéra a dal mu pusu, protože jsem měl obrovskou radost. Klidně totiž mohl na hřiště poslat někoho jiného," uvedl.

Střídání si však vyžádali sami hráči, kouče Josého Pekermana navíc před zápasem přemlouvali i fanoušci. Vzhledem k tomu, že Kolumbie měla už před utkáním jistotu osmifinále a pět minut před koncem vedla 3:1, poslal kouč gólmana na trávník. "Čekali jsme na správnou chvíli a jsem rád, že dneska to vyšlo a stal se tak nejstarším hráčem v historii mistrovství světa," prohlásil Pekerman.

Mondragón překonal rekord kamerunského útočníka Rogera Milly (42 let a 39 dní) z roku 1994. Šampionátu v USA se tehdy poprvé zúčastnil i kolumbijský brankář, o čtyři roky později už jako jednička odchytal všechny tři zápasy v základní skupině.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Japonsko - Kolumbie
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články