Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

V brazilském Belo Horizonte se zřítil nadjezd - 2 mrtví, desítky zraněných

Belo Horizonte - Dva lidé zemřeli po pádu silničního nadjezdu v Brazilském Belo Horizonte. Neštěstí se stalo na klíčovém spoji k fotbalovému stadionu, který příští úterý hostí semifinále mistrovství světa. Zemřela řidička autobusu, který zrovna pod viaduktem projížděl, a jeden další člověk. Dalších 19 lidí se zranilo.

"Začalo to padat zleva doprava. Neměl jsem čas vnímat nic jiného, utíkali jsme pryč," řekl řidič kamionu, který jen o kousek unikl smrti pod padajícím betonem. Místní vláda v reakci na tragédii vyhlásila třídenní smutek, brazilská prezidentka Dilma Rousseffová vyjádřila příbuzným obětí soustrast.
  
K neštěstí došlo zhruba pět kilometrů od stadionu, na němž už se odehrálo několik zápasů základních skupin a jedno osmifinále. Zdejší Estadio Mineirao bude hostit 8. července i semifinálový duel.

Tragické nehody při výstavbě sportovišť zabily minimálně 7 lidí. Dva zemřeli po zřícení jeřábu v Sao Paulu, na dalšího dělníka spadl nosník rozestavěné jednokolejky. Včerejší kolaps nadjezdu byl podle místních jen otázkou času.

Je nám líto, video expirovalo.
Zřícený obchvat je další tragédií brazilských nedodělávek
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články