Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Úkol zní jasně: Ubránit Messiho, velí trenér Íránu

Belo Horizonte - Před fotbalisty Íránu leží nelehký úkol - ubránit argentinskou oporu Lionela Messiho. S tím mají často problém vyhlášené obrany, natož pak tým kolem trenéra Carlose Queiroze. Ten však věří, že se mu své svěřence povedlo na čtyřnásobného nejlepšího fotbalistu světa dostatečně připravit. Ví totiž, jak na to. "Je to největší zápas v historii íránského fotbalu," alarmuje Queiroz. Přímý přenos utkání Argentina - Írán startuje v 18:00 na ČT sport a našem webu. Komentují Vlastimil Vlášek a Vladimír Táborský.

Trenér Carlos Queiroz
zdroj: Isifa

Queiroz Messiho zná. V roce 2008 totiž působil v Manchesteru United jako asistent Alexe Fergusona a anglický klub se tehdy v semifinále Ligy mistrů utkal s Barcelonou. Připravená taktika zafungovala a argentinská superhvězda se proti napadání ještě před převzetím přihrávky nemohla prosadit. I díky tomu postoupil po výsledcích 0:0 a 1:0.

Bývalý trenér portugalské a jihoafrické reprezentace Queiroz teď chce taktiku oživit. "Pokusíme se to napodobit, ale je to jiná situace. Mám k dispozici jiné hráče a Messi má kolem sebe jiné spoluhráče," prohlásil Queiroz. Už v prvním utkání ale íránští hráči ukázali, že defenzivu umí velmi dobře.

Nigérii nepustili do větší šance a uhráli remízu 0:0. Nyní se však proti nim kromě Messiho postaví i Sergio Agüero, čtvrtý nejlepší kanonýr Premier League, či Gonzálo Higuaín, který čtvrtou příčku mezi střelci obsadil v italské lize. "My ale nebudeme hrát proti Messimu. My budeme hrát s ním. Musíme se pohybovat ve stejných prostorech jako on a reagovat na jeho pohyb. Bude to vyžadovat maximální koncentraci po celých 90 minut," řekl Queiroz.

Doufá, že to jeho sestava zvládne, zvláště když může jít o největší zápas její kariéry. "Tihle hráči ještě nikdy nehráli proti tak skvělému týmu, je to pro ně velká výzva. Věřím, že mají na to, aby to zvládli. Vždyť už tento turnaj několik šokujících výsledků přinesl," dodal.

Trenér Argentiny Alejandro Sabella zřejmě sáhne k ofenzivnější taktice, než jakou zvolil pro zápas s Bosnou. V něm se Argentině v první půli nedařilo, a tak už o poločasu poslal na hřiště Higuaína a přišlo zlepšení. Dá se tak očekávat, že se třemi útočníky začne Argentina i proti Íránu. "Musíme se výrazně zlepšit, pokud chceme pomýšlet na úspěch," řekl Sabella.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články