Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

U Messiho nejde jen o góly, vyzdvihl jeho výkon argentinský kouč

Brasília - Trenér argentinského nároďáku Alejandro Sabella chválil po čtvrtfinálovém zápase s Belgií (1:0) útočníka Lionela Messiho. Kapitán týmu se v utkání neprosadil, v pětiminutovém nastavení promarnil gólovou šanci, když se sám ocitl před brankářem Courtoisem. Sabella přesto jeho výkon vyzdvihl. "Není to jen o střílení gólů," uvedl.

"Myslím, že hrál opravdu dobře. Jde také o držení míče. Přitáhne k sobě tři soupeře a pak dokáže přihrát spoluhráči do výhodné pozice. Pokaždé když dostane míč, znamená to pro nás naději a pro soupeře hrozbu," řekl Sabella.

"Bez ohledu na to, zda skóruje, či nikoli, jeho vliv je rozhodující. Když máte hráče, jako je Messi, který nikdy nebo téměř nikdy neztratí míč, je to jako voda v poušti. V zápase se Švýcarskem zase skvěle přihrál Ángelovi Di Maríovi na rozhodující branku," nešetřil chválou Sabella.

Argentině pomohl v zápase s Belgií rychlý gól Gonzala Higuaína z osmé minuty. Poté se jihoamerický celek zaměřil na pevnou obranu a protivníka do vyložených šancí nepustil. "Jsem šťastný za hráče, kteří odehráli excelentní utkání, jsem šťastný za Argentince, kteří čekali 24 let na to, až budeme mezi čtyřmi nejlepšími týmy na světě," konstatoval spokojený trenér. "Musíme ale šetřit energii. Se Švýcarskem jsme hráli prodloužení a poslední čtyři duely jsme hráli v poledne, takže se musíme nejdříve zotavit," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články