Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Trenér Uruguaye opustil komisi FIFA. Suárez je prý oběť

Rio de Janeiro – Trenér uruguayské fotbalové reprezentace Óscar Tabárez se rozhodl na protest proti potrestání Luise Suáreze za kousnutí soupeře na mistrovství světa opustit strategickou komisi FIFA. Mezinárodní federace ve čtvrtek zakázala útočníkovi Liverpoolu na čtyři měsíce veškeré fotbalové aktivity a za národní tým nesmí nastoupit v devíti zápasech.

Óscar Tabárez
zdroj: ČTK/AP

Tabárez v pátek absolvoval tiskovou konferenci před osmifinále proti Kolumbii, o kterém však vůbec nemluvil. Místo toho čtvrt hodiny rozebíral Suárezovu aféru a obvinil anglicky mluvící média, že vyvinula na disciplinární komisi FIFA tlak, jehož výsledkem byl vysoký trest. Svého svěřence, který v utkání s Itálií kousl do ramene Giorgia Chielliniho, označil za obětního beránka.

Suárez se tímto způsobem provinil na hřišti už potřetí v kariéře. "Ti, kdo ho potrestali, vyznávají jiné hodnoty než já. Není moudré zůstavat s nimi v jedné organizaci," řekl ke svému vystoupení ze strategické komise, kterou vede šéf FIFA Sepp Blatter.

Komise se zabývá globálními strategiemi fotbalu a jeho postavením v politice, ekonomice a ve společnosti. Po zhlédnutí záznamu z utkání s Itálií, kterou jeho tým porazil 1:0, Tabárez očekával, že Suárez nevyvázne jen tak.

"Ale vůbec jsme nepočítali s tím, že by trest mohl být takhle mimořádně přísný. Ten verdikt byl založen spíš na mínění médií, která se na tiskové konferenci po zápase soustředila na jediné téma. Nevím, jaké národnosti ti novináři byli, ale všichni mluvili anglicky," uvedl kouč. Po svém dlouhém monologu odešel za potlesku uruguayských novinářů. Nikdo z hráčů na tiskovou konferenci nepřišel, i když je to podle pravidel FIFA povinné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články