Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Trenér Chorvatů Kovač: Končit? Nevidím důvod

Recife (Brazílie) – Základní skupina byla opět konečnou pro fotbalisty Chorvatska, o čemž rozhodla prohra 1:3 s Mexikem. Trenér Niko Kovač však nevidí důvod, proč by měl z lavičky balkánského celku odejít. Podle něj byl pro jeho svěřence úspěch již kvalifikace na šampionát.

Trenér Chorvatska Niko Kovač (vpravo) společně s útočníkem Mariem Mandžukičem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Proč bych neměl pokračovat? Postoupili jsme na světový šampionát a to byl pro nás úspěch. Mám platnou smlouvu a ta bude pokračovat. Nevidím žádný důvod, proč by neměla," řekl Kovač po pondělní porážce s Mexikem.

Jeho svěřenci potřebovali k prvnímu postupu ze skupiny od MS 1998 zvítězit, ale na Mexiko nevyzráli a celý zápas tahali za kratší konec. "To je život. Už předtím jsem říkal, že je to velmi těžká skupina. Mexiko a Brazílie byly favorité, my jsme je nedokázali překvapit," uvedl chorvatský trenér. Jeho tým na šampionátu bodoval jen s Kamerunem (4:0) a ve skupině A obsadil třetí místo.

Středoamerický tým o svém triumfu rozhodl mezi 72. a 82. minutou, kdy v Recife vstřelil tři branky. "Mexiko z nás mělo respekt. Netlačilo tak jako normálně. Možná jsme ve druhém poločase fyzicky odpadli, ale musíme říct, že byli lepší," uznal Kovač.

Chorvatsku se v Brazílii hodně věřilo i díky hráčům v ideálním věku, kteří působí v elitních evropských ligách. Jenže Luka Modrič, Ivan Rakitič nebo Mario Mandžukič nedokázali na turnaji plně zazářit.

"Máme kvalitní tým. Musíme tvrdě pracovat a zanalyzovat, co jsme postrádali. Zlepšíme tyto věci, ať už po mentální, fyzické, taktické nebo technické stránce," řekl Kovač. "Myslím, že jsme za posledních šest měsíců udělali dobrý pokrok, ale proces vývoje by měl pokračovat," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články