Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Suárez může za kousnutí dostat od FIFA trest až na dva roky

Natal (Brazílie) Uruguayský útočník Luis Suárez si zadělal v utkání mistrovství světa proti Itálii na vážný disciplinární trest. Krátce před jedinou brankou duelu, která poslala jeho tým do osmifinále šampionátu, podle všeho kousl do ramena obránce Giorgia Chielliniho. Tento prohřešek předvedl potřetí v kariéře, poprvé v národním dresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment v utkání Itálie - Uruguay: Suárezovo kousnutí (80. min.)

Liverpoolský útočník Suárez byl za stejný "úlet" potrestán loni v dubnu zákazem startu v deseti utkáních anglické ligy. Disciplinární komise anglické Fotbalové asociace mu trest vyměřila za kousnutí Branislava Ivanoviče v zápase s Chelsea.

V roce 2010 nehrál sedm zápasů poté, co jako hráč Ajaxu kousl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a dostal přízvisko "Kanibal z Ajaxu". Za prohřešek proti Italům si na hřišti žádný trest neodnesl, FIFA ale za kousnutí smí hráče potrestat až dvouletým zákazem startu, popřípadě na 24 utkání.

Suárez se hned po incidentu skácel a stěžoval si na faul italského stopera. "Je směšné, že nedostal červenou kartu. Je to jasné, jednoznačné. Hned potom nafilmoval pád, protože si moc dobře uvědomil, že udělal něco, co udělat neměl," řekl Chiellini.

Kousanec od Suáreze na Chielliniho rameni
zdroj: ČT sport

Rozhořčený stoper marně ukazoval sudímu otisk na rameni a možná i kvůli emocím vzápětí italská obrana povolila. Gastón Ramírez po třech minutách na hřišti poslal míč na kapitána Godína, který vstřelil rozhodující branku.

"Suárezovi to prochází, protože FIFA chce, aby hvězdy na mistrovství světa hrály. Jsem zvědavý, jestli najdou odvahu proti němu použít důkazy z videa. Rozhodčí viděl otisk kousance na mém rameni také a neudělal nic," rozčiloval se obránce Juventusu.

K verdiktu na základě videa během MS přistoupila FIFA už v roce 1994. Nepotrestaný faul loktem italského obránce Maura Tassottiho do obličeje Španěla Luise Enriqueho tehdy zpětně potrestala zákazem startu v osmi mezinárodních utkáních.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články