Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Stavbaři nestihnou do MS dokončit stadion v Sao Paulu

Sao Paulo - Střecha stadionu Itaquero v Sao Paulu, na němž za necelý měsíc odstartuje fotbalové mistrovství světa, nebude během šampionátu kompletně hotová. Stavební firma se kvůli nedostatku času rozhodla části střechy namontovat až po turnaji. Fanoušků na stadionu by se nicméně neměl tento nedostatek dotknout.

Spadlý jeřáb na stavbě stadionu v Sao Paulu
zdroj: ČT24

Stavbaři uvedli, že nemají dost času na to, aby nainstalovali skleněné plochy na bocích střešní struktury. Nejsou totiž ještě hotové studie, které by měly potvrdit, že sklo propustí dostatek slunečního světla potřebného k udržení trávníku v odpovídajícím stavu.

Podle firmy nejsou skleněné plochy pro střechu klíčové, i když byly součástí původního projektu. Společnost nyní popřela zprávy médií, že kvůli jejich absenci budou někteří diváci vystaveni případnému dešti. Už dříve ale zástupci Odebrechtu varovali, že ne všichni fanoušci za brankami budou úplně kryti před deštěm.

Na stadionu se kromě zahajovacího duelu Brazílie - Chorvatsko 12. června odehraje ještě pět dalších zápasů. Stavební práce na stadionu nabraly zpoždění kvůli tragickým nehodám, které si za poslední půlrok vyžádaly tři oběti. Dva dělníci zemřeli loni v listopadu při zhroucení jeřábu, další muž nepřežil koncem března pád z osmimetrové výšky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články