Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

STATISTIKY: Souboj Belgie s USA byl nejútočnějším duelem na šampionátu

Brasília – Po 90 minutách byl stav 0:0 a ani v prodloužení nepadl rekordní počet branek na letošním šampionátu. Zápas mezi Belgií a USA byl však přesto doposud nejútočnějším zápasem, který diváci v Brazílii mohli vidět.

Americký gólman Tim Howard v utkání s Belgií
zdroj: Isifa

Hráči během utkání Belgie s USA vyslali nejvíce střel (52), podnikli nejvíce útoků (142) a kopali nejvyšší počet rohových kopů (23). Americký brankář Tim Howard stanovil šestnácti zákroky nový rekord MS za jedno utkání a vede také statistiku zákroků za celý brazilský turnaj.

Zápas Belgie s USA se promítá i v jiných primátech. Nejdelší vzdálenost totiž zatím naběhal americký záložník Michael Bradley, za čtyři duely zdolal 54,7 kilometru. Fyzicky výborně připravené Spojené státy vévodí této statistice i v týmech.

Nejvíce branek – dvanáct – sice dali Nizozemci, střelecky nejpilnější je ale hlavně díky duelu s USA Belgie. Na MS vyslala už 81 pokusů a přeskočila Francii, která si připsala stejně jako Argentina 77 střel. Výběr galského kohouta pětkrát orazítkoval brankovou konstrukci.

Nejrychlejším mužem mistrovství světa už není ani Arjen Robben ani Serge Aurier. Podle statistik FIFA dokázal nejvyšší rychlost na šampionátu vyvinout třicetiletý krajní bek Junior Díaz z Kostariky. V osmifinále s Řeckem se dostal na hodnotu 33,8 kilometru v hodině.

Kvůli nečisté hře v osmifinále s Řeckem převzala Kostarika od Nizozemska roli nejčastěji faulujícího týmu. Naopak nejvíce nedovolených zákroků potkalo Řeky a jejich útočníka Jorgose Samarase, kterého soupeřovi hráči nedovoleně zastavili v 21 situacích.

Nejtvrdším zápasem šampionátu zatím bylo osmifinále mezi domácím výběrem a Chile. Jihoamerické derby dvou ofenzivně hrajících mužstev přineslo 51 faulů a sedm žlutých karet. Brazilci jsou kvůli tomu s osmi napomínáními spolu s Mexikem a Uruguayí nejtrestanějším celkem turnaje.

V osmifinále sice mírně ubylo branek, turnaj ale stále útočí na to, aby se stal nejofenzivnějším šampionátem od roku 1982. Tehdy padlo v průměru 2,81 gólu na utkání, po 56 duelech v Brazílii je to 2,75 branky na zápas. Dosavadních 154 gólů už překonalo střelecké výkony za celé předchozí dva šampionáty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články