Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Rozhodl neodpískaný faul, myslí si trenér Alžírska

Belo Horizonte - Neodpískaný faul na začátku rozhodující akce a také horší kondice, to jsou podle trenéra alžírských fotbalistů Vahida Halilhodžiče hlavní důvody porážky 1:2 jeho svěřenců v úvodním duelu mistrovství světa s Belgií. Soupeř podle něj otočil zápas kvůli tomu, že jeho hráči v závěru nestíhali fyzicky a říkali si o střídání.

Trenér Halilhodžič a hráči Alžírska
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Alžírsko přitom vedlo po penaltě Sufjána Fighúlího, který se postaral o první gól své země na šampionátu po 28 letech a odvrátil hrozbu nejdelší série bez gólu v historii MS. Jenže v 70. minutě srovnal Marouane Fellaini a deset minut před koncem rozhodl z brejku Dries Mertens. Právě rozhodující brance však podle Halilhodžiče předcházel neodpískaný faul Kevina De Bruyneho na Fighúlího.

"Byl tam skluz zezadu a podle mě to byl jasný faul. Kdyby rozhodčí písknul, mohlo to všechno změnit," prohlásil kouč pocházející z Bosny a Hercegoviny. "Možná se na to dívám subjektivně, protože jde o můj tým, ale já viděl faul. A jelikož následoval rozhodující gól, je jasné, že nás porážka po takové situaci bolí," dodal.

Podle opakovaných záběrů však De Bruyne jako první vypíchl míč a také trenér Belgie Marc Wilmots odmítl, že by gólu předcházel faul. "Byl to perfektně provedený obranný zákrok," prohlásil. Halilhodžiče mrzí i to, že jeho svěřenci v závěru nestíhali fyzicky.

"Nechali jsme Belgičany hrát. Měli jsme s nimi více běhat, více kousat, ale fyzicky na tom byl soupeř mnohem lépe," připustil kouč Alžířanů. "Hráči už nemohli a někteří z nich si říkali o střídání. Zatímco oni byli stále čerství," dodal.

Přesto bere výkon v zápase jako pozitivní příslib do budoucna. "V naší hře byla kvalita. Mohli jsme vyhrát, po velmi dobré první půli jsem tomu věřil. Máme ale ještě mladé hráče, kteří mají své limity a chybějí jim zkušenosti. Především však každý z nich musí zapracovat na kondici a zlepšit ji o 30 až 50 procent, protože s takovým soupeřem nevydrží hrát celých 90 minut," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články