Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Robben: V první půli jsem simuloval, ale před penaltou ne

Fortaleza - Arjen Robben se omluvil za simulování v osmifinále s Mexikem. Třicetiletý nizozemský záložník však zdůraznil, že před penaltou, ze které v nastavení jeho spoluhráč Klaas-Jan Huntelaar rozhodl o postupové výhře 2:1, pád nepřifilmoval. "Musím se omluvit, v prvním poločase jsem jednou simuloval. Ale ten zákrok na konci byla penalta," uvedl Robben, který upadl ve vápně po faulu mexického kapitána Rafaela Márqueze ve čtvrté minutě nastavení.

Ilustrační foto

Robben se pokutového kopu dožadoval už v závěru prvního poločasu, kdy upadl po souboji s Héctorem Morenem, portugalský rozhodčí Pedro Proenca však nechal pokračovat ve hře. Přitom právě Morenův zákrok byl podle nizozemského reprezentanta údajně víc penaltový než ten z nastavení.

Alespoň to po utkání tvrdil Márquez, který se o tom prý s Robbenem bavil při odchodu do šaten. "Řekl mi, že můj zákrok penalta nebyla," prohlásil mexický stoper. "Ale říkal, že první zákrok byl na penaltu a nebyl odpískaný," dodal.

Mexiko kvůli diskutabilní penaltě pošesté za sebou vypadlo v osmifinále, není proto divu, že trenér Miguel Herrera byl na Robbena a rozhodčího pořádně naštvaný. "Výsledek je naprosto nespravedlivý. Vedli jsme si dobře, ale na mistrovství bylo celou dobu všechno proti nám," uvedl mexický kouč Miguel Herrera.

"Dnes to byl pán s píšťalkou, který nás vyřadil z turnaje. Když si rozhodčí vymyslí penaltu, jste venku z mistrovství světa," zlobil se trenér. "Očekávám aspoň to, že se komise rozhodčích podívá na to, co se stalo, a tenhle gentleman pojede domů stejně jako my," dodal ironicky Herrera a nešetřil ani Robbena. "Filmoval třikrát. Rozhodčí mu měl hned v prvním případě dát kartu. Kdyby ho varoval, už by to Robben podruhé neudělal. Ale takhle věděl, že se mu nic nestane," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články