Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Reprezentaci chybí střelec, Dočkal se ale nedočkal

Praha - Střelce hledá fotbalová reprezentace. V posledních letech býval jasnou jedničkou na hrotu útoku Milan Baroš, kterému se ale gólově příliš nedařilo. Poté, co dlouholetý reprezentační útočník skončil u národního týmu, se ale žádnému z hráčů nedaří o mnoho lépe. Největší důvěře se těší norimberský Tomáš Pekhart, jenže ten se zatím v seniorské reprezentaci brankově prosadit nedokázal. Celkově už tak národní tým neskóroval ve čtyřech zápasech v řadě.

Bořek Dočkal za Rosenborg
zdroj: ISIFA

Bořek Dočkal z norského Rosenborgu dal v sezoně již deset gólů, na domácí scéně se daří především trojici Ordoš, Tecl a Lafata. V nominaci národního týmu se však objevil jen poslední z nich. "Jediné, co já mohu ovlivnit, je můj výkon na hřišti a tuto sezonu jsem udělal maximum pro to, abych se reprezentaci přiblížil," hodnotí Dočkal.

Někdejší reprezentant Ladislav Vízek se domnívá, že trenér národního týmu nechce do kvalifikačního zápasu nasazovat hráče neozkoušeného v přátelském utkání. Na druhou stranu Bílek poslal do klíčového utkání Eura proti Portugalsku mladého Vladimíra Daridu, který měl do té doby na svém kontě odehraných zhruba dvacet minut.

Podle bývalého útočníka Luďka Zelenky může být na překážku hráčům působícím v české lize úroveň domácí soutěže. "Česká liga v očích trenéra nemá takový kredit, aby si ti hráči zasloužili za výkony v české lize nastupovat v národním týmu," myslí si Zelenka. V nominaci tak chybí i sparťan Václav Kadlec, který v posledních měsících vykazuje poměrně solidní výkonnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentaci chybí střelec
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články