Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rekordman Pekerman neprohrál na mistrovství už devět zápasů v řadě

Sao Paulo – José Pekerman se v sobotním utkání s Uruguayí nejen podílel na prvním postupu Kolumbie do čtvrtfinále mistrovství světa, ale zapsal se i do individuálních trenérských statistik. Argentinský trenér vyrovnal zápis Itala Vittoria Pozza, když na šampionátu neprohrál v základní hrací době v devíti duelech za sebou.

José Pekerman
zdroj: ČTK/ZUMA

Čtyřiašedesátiletý Pekerman nastartoval sérii v roce 2006, kdy vedl Argentinu. Jihoamerický celek pod ním došel do čtvrtfinále, kde po remíze 1:1 vypadl až na penalty s domácím Německem. Pětizápasovou sérii prodloužil letos na lavičce Kolumbie třemi triumfy ve skupině a suverénním vyřazením Uruguaye v osmifinále.

Rekordman Pozzo neprohrál žádný z devíti duelů, které na lavičce "Squadry azzurry" na MS odkoučoval v letech 1934 a 1938. Itálii na domácím turnaji a o čtyři roky později ve Francii dovedl k historicky prvním dvěma titulům.

"Uhráli jsme skvělý výsledek. Uruguay není vůbec lehký soupeř. Věděli jsme, že to nebude snadné, ale předvedli jsme dobrou práci a vyplatila se nám," uvedl po vítězství 2:0 nad obhájcem čtvrtého místa Pekerman, jehož tým nyní čeká Brazílie.

Domácích fotbalistů se prý jeho výborně hrající výběr nezalekne. "Měl by to být výborný zápas. Naneštěstí jeden ze skvělých týmů bude muset skončit. Jde o dva týmy, které si hrají fotbal po svém, drží míč a vědí, co si s ním počít," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články