Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Případ Whelan nabírá na obrátkách. Spolupracovník FIFA uprchl před policií

Rio de Janeiro - Ředitel švýcarské společnosti Match Services a spolupracovník mezinárodní fotbalové federace FIFA Ray Whelan uprchl v Riu de Janeiru před policií. Když ho ve čtvrtek přišla zatknout kvůli podezření z dodávání vstupenek na mistrovství světa mezinárodnímu gangu, v hotelu Copacabana Palace už Whelan nebyl. Policisté po něm vyhlásili pátrání.

Policisté před hotelem Copacabana Palace
zdroj: ČTK/AP

V pondělí policie Whelana zadržela a po dlouhém výslechu jej v úterý propustila. Soud posléze vydal příkaz k zadržení, ale v hotelu, ve kterém během šampionátu bydlí funkcionáři FIFA, už policie Whelana nenalezla. Podle státního zástupce opustil před příjezdem policistů budovu zadním vchodem.

Whelan je podezřelý, že dodával mezinárodnímu gangu vstupenky určené pro sponzory, firmy, VIP hosty či jednotlivé týmy. Lístky pak byly prodávány na černém trhu.

Brazilská policie minulý týden zatkla jedenáct lidí, kteří si tímto způsobem přišli během šampionátu údajně až na 90 milionů dolarů (přes 1,8 miliardy korun). Nelegální byznys prý skupina provozovala již na čtvrtém světovém šampionátu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články