Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Petice na pomoc Suárezovi. Fanoušci Uruguaye žádají zrušení trestu

Montevideo - Ani jasné důkazy v podobě fotek a videí je nepřesvědčí. Fanoušci Uruguaye chtějí bojovat za zrušení trestu Luise Suáreze, který za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho dostal tvrdý trest, a na podporu svého oblíbence již sepisují petici. Několik stovek z nich rovněž na přílet opory čekalo na letišti. Útočník Liverpoolu po setkání s příznivci odcestoval s rodinou domů do města Solymar.

Fanoušci Uruguaye čekají na přílet Luise Suáreze
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Fanoušci s vlajkami a transparenty na Suárezovu podporu se shromáždili na mezinárodním terminálu letiště už ve čtvrtek. Po průtazích s příletem známého fotbalisty museli být přesunuti na nedalekou leteckou vojenskou základnu.

Fanoušci se na letiště svolali především na Facebooku, kde vznikají i další iniciativy na podporu liverpoolského kanonýra. Příznivci plánují zahltit facebookovou stránku Mezinárodní fotbalové federace FIFA, ale také podepisují petici na zrušení trestu. Přes 100 tisíc signatářů tvrdí, že FIFA tvrdým postihem potvrdila, že upřednostňuje některé jiné týmy.

Právě to naznačil i prezident Mujica. "Pro každého platí jiné standardy. Přesně kvůli tomu jsou všichni tolik rozčílení a přesně to nás všechny tolik bolí," uvedl státník ve čtvrtečním televizním rozhovoru, který s ním vedl bývalý hvězdný argentinský útočník Diego Maradona, další ze Suárezových zastánců.

Uruguayská opora se již odpojila od zbytku týmu, který zamířil do Ria de Janeira na sobotní osmifinále s Kolumbií. "Rozloučil se s námi, všechny to moc bolelo. Odjel velmi smutný a se slzami v očích," řekl jeden ze členů výpravy Ernesto Dehl.

Spoluhráči prý historicky nejlepšího střelce litovali hlavně proto, že se kvůli MS v rekordně krátké době zotavil z artroskopie kolena. "Dal spoustu úsilí do toho, aby se na šampionát dostal. Strašně moc chtěl pomoci týmu uspět," dodal Dehl.

Suárez dostal od disciplinární komise FIFA za kousnutí do ramene Chielliniho zákaz činnosti na čtyři měsíce, a to včetně klubového fotbalu, a na devět reprezentačních zápasů. Sedmadvacetiletý útočník se provinil během úterního třetího utkání ve skupině s Itálií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články